Μπάσκετ: «Πράσινος» θρίαμβος στο Φάληρο

Μπάσκετ: «Πράσινος» θρίαμβος στο Φάληρο

Μία σπάνια εκτός έδρας νίκη επί του νταμπλούχου Ολυμπιακού πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στο κατάμεστο ΣΕΦ: 54-66, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «πράσινοι» πάτησαν το γκάζι στην τελευταία περίοδο με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Ντίνο Μήτογλου. Το σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 11-21.

Το ντέρμπι ήταν ποιοτικά κακό. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε προσωρινά στα τέλη του α’ ημιχρόνου με μπροστάρη τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά η αφύπνιση των Σλούκα, Μήτογλου ισορρόπησε την κατάσταση: 31-28 στην ανάπαυλα από 27-18.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου με τρίποντο του Κάιλ Γκάι και προηγήθηκε με εύστοχα σουτ του Ντίνου Μήτογλου στο 29ο λεπτό (40-45). Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους με προσωπικές ενέργειες, αλλά ένα καλάθι του Κώστα Σλούκα και δύο εκπληκτικές άμυνες του Μήτογλου έφεραν το σκορ στο 50-56.

Ο Ολυμπιακός έχασε πάρα πολλές βολές (4/16) και ο Λεσόρ του έδωσε τη χαριστική βολή 1:25 πριν το τέλος (54-62).

Ο Κώστας Σλούκας εμφανίστηκε για πρώτη φορά με πράσινη φανέλα μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού και αποδοκιμάστηκε εντονότατα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Γουόκαπ 2, Κάνααν 11, Ουίλιαμς-Γκος 14, Λαρεντζάκη 5, Μπραζντέικις 2, Παπανικολάου 5, Πίτερς 7, Φαλ 2, Μιλουτίνοφ 6. Απουσίασαν και πάλι οι τραυματίες Σίκμα και ΜακΚίσικ.

Με τον Παναθηναϊκό έπαιξαν οι Σλούκας 5, Γκραντ 8, Γκάι 11, Μωραΐτη, Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις 4, Ερνανγκόμεθ 10, Μήτογλου 20, Λεσόρ 8, Μπαλτσερόφσκι. Εκτός μάχης ήταν ο Παπαπέτρου, που οδεύει προς το χειρουργείο, όπως και ο ασθενής Μαντζούκας. Ο Εργκίν Αταμάν άφησε εκτός 12άδας τον Βιλντόσα, ο οποίος αντιμετώπισε μικροπρόβλημα στον αστράγαλο.

Η αποψινή αναμέτρηση ήταν η τρίτη φετινή ανάμεσα στους δύο «αιώνιους». Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τον τελικό του Super Cup στην ουδέτερη Ρόδο με 75-51 και το ματς της πρεμιέρας της Euroleague στο ΟΑΚΑ με 88-78 στην παράταση. Συνολικά, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 18 νίκες στους τελευταίους 20 αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Στο ΣΕΦ, το νικηφόρο σερί διακόπηκε στο 8-0.

Ο Παναθηναϊκός (4-0) έμεινε μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας της Basket League. Ο Ολυμπιακός, ο Προμηθέας, το Λαύριο και ο Άρης βρίσκονται στο 3-1.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter