Μπάσκετ: Πρωτάθλημα με επτά ξένους

Μπάσκετ: Πρωτάθλημα με επτά ξένους

Επτά ξένους αντί για έξι θα έχει το δικαίωμα να διατηρεί στο δυναμικό της κάθε ομάδα της Basket League. To μέτρο αποφασίστηκε σήμερα και θα ισχύσει άμεσα, από το τζάμπολ της νέας σεζόν που έχει οριστεί για το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι σε κάθε αγώνα θα μπορούν να δηλωθούν και να χρησιμοποιηθούν μόνο οι 6 από τους 7.

Η εισήγηση, για την οποία υπήρξε σύμπλευση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, πέρασε από το έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ με ψήφους 9-3. Μειοψήφισαν οι Προμηθέας, ΠΑΟΚ και Κολοσσός Ρόδου. Εκκρεμούν μόνο οι υπογραφές της ΕΟΚ και του υφυπουργού Αθλητισμού, ενώ εκδηλώθηκε ήδη οργισμένη αντίδραση από τον Σύνδεσμο των Καλαθοσφαιριστών: «Όσες ομάδες υπογράψουν την αύξηση των ξένων βάζουν ταφόπλακα στο ελληνικό μπάσκετ».

Όπως μετέδωσε πρώτη η ιστοσελίδα BN Sports, το νέο πρωτάθλημα θα μεταδοθεί από τα κανάλια της ΕΡΤ. Η σχετική συμφωνία είχε τίμημα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Η ΕΡΤ3 θα δείξει και τους αγώνες του εγχώριου Σούπερ Καπ, που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Προμηθέα και τον οικοδεσπότη Κολοσσό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter