Μπάσκετ: Πρωταθλητής και στο θέαμα ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Πρωταθλητής και στο θέαμα ο Παναθηναϊκός

Η τελευταία πράξη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν για τον Παναθηναϊκό πασπαλισμένη με άφθονο θέαμα.

Η αναμενόμενη τρίτη νίκη και “σκούπα” επί του αδύναμου να αντιδράσει Προμηθέα συνοδεύτηκε με μπαράζ από καρφώματα και ενθουσιώδη χειροκροτήματα (111-77). Το “τριφύλλι” κατέκτησε φέτος το νταμπλ και ο πρωτομάστορας της επιτυχίας Ρικ Πιτίνο αποθεώθηκε. Το πρωτάθλημα που σφραγίστηκε απόψε ήταν το 37ο των “πράσινων” στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ο τρίτος και τελευταίος τελικός έγινε σε ατμόσφαιρα φιλικού αγώνα, με τις κερκίδες στο ΟΑΚΑ γεμάτες, αφού είχε οριστεί συμβολικό εισιτήριο 1 ευρώ από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου άναψαν και καπνογόνα, ενώ στο φινάλε ακούστηκαν τα συνηθισμένα συνθήματα ενάντια στον υποβιβασμένο Ολυμπιακό. Μέσα στ’ αποδυτήρια άνοιξαν και σαμπάνιες.

Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους από την πρώτη κιόλας περίοδο (31-8). Το ημίχρονο έληξε με 62-34 και η γ` περίοδος 86–53.

“Παίξαμε σοβαρά ως ένδειξή σεβασμού για τον αντίπαλο”, σχολίασε ο πρωταγωνιστής στο ρεσιτάλ καρφωμάτων Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο διεθνής άσος πέτυχε 12 πόντους, όπως και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μοίρασα και 9 ασίστ. Ο Παπαγιάννης και ο Τόμας έβαλαν από 16 πόντους και ο Ματ Λοτζέσκι 13.

Οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες και μάλιστα ο 16χρονος Λευτέρης Μαντζούκας (6π.) ξεκίνησε βασικός στον Προμηθέα, με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του με 4 π. ο 17χρονος Χρήστος Καφέζας, από τις ακαδημίες του συλλόγου. “Ό,τι δεν χωράει στα παραμύθια χωράει στην αλήθεια”, έγραφαν τα πορτοκαλί μπλουζάκια με τα οποία οι παίκτες του Προμηθέα παρέλαβαν τα μετάλλια τους μέσα σε γενναιόδωρο χειροκρότημα από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο.

Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκε για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό ο Αργύρης Παπαπέτρου, πατέρας του Ιωάννη και παλιός διεθνής φόργουορντ.

Η τραυματική για την Α1 σεζόν θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες του μικρού τελικού, όπου η ΑΕΚ προηγείται του Περιστερίου με 2-1 και χρειάζεται άλλη μια νίκη για να κατακτήσει την 3η θέση. Το τέταρτο ματς θα γίνει αύριο στο Περιστέρι και το πέμπτο, αν χρειαστεί, τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter