Μπάσκετ: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός – Δεν υποβιβάζονται Άρης και ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός – Δεν υποβιβάζονται Άρης και ΠΑΟΚ

Mε πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό, που προηγείται με διαφορά 2 βαθμών έναντι της δεύτερης ΑΕΚ, «ολοκληρώνεται» το ημιτελές πρωτάθλημα μπάσκετ της περιόδου 2019-20.

Η ολομέλεια του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να επικυρώσει τη βαθμολογία όπως ήταν τη μέρα της διακοπής (μετά την 20ή αγωνιστική), αλλά με μία υποσημείωση: δεν πρόκειται να υποβιβαστεί καμία ομάδα. Η απόφαση έρχεται ως μάννα εξ ουρανού για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας τη μέρα που σταμάτησαν οι εργασίες. 

Η απόφαση για απονομή του πρωταθλήματος στον Παναθηναϊκό ελήφθη με 12 θετικές ψήφους, αφού οι “πράσινοι” έριξαν λευκό για λόγους …διακριτικότητας, ενώ η ΑΕΚ, που επιθυμούσε επανέναρξη της Basket League και ανάδειξη πρωταθλητή μέσα στο γήπεδο, αρνήθηκε να συναινέσει.

Οι συγκεκριμένες εισηγήσεις θα πρέπει να ψηφιστούν στο επόμενο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, αλλά και να επικυρωθούν από την Ομοσπονδία μπάσκετ.

Από την ΕΟΚ μαθεύτηκε ότι θα δοθεί το χρίσμα για την επόμενη Α1 στην ομάδα που προπορεύεται στο πρωτάθλημα της Α2 (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου), ενώ θα ανεβεί άλλη μία με αδιευκρίνιστη διαδικασία, ώστε να διεξαχθεί η επόμενη Basket League με 16 ομάδες αντί 14.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Α2, αλλά έχει ελπίδες ανόδου εάν διεξαχθούν πλέι-οφ για το δεύτερο εισιτήριο.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων θέσπισαν αυστηρότερα κριτήρια συμμετοχής στην Α1, αλλά παραμένει άγνωστο πόσες από αυτές θα μπορέσουν να τα τηρήσουν. Ο κατώτατος προϋπολογισμός ορίστηκε στα 800.000 ευρώ και η εγγυητική επιταγή στις 200.000 ευρώ (μέχρι σήμερα ήταν 60 χιλιάδες).

Στα κριτήρια περιλαμβάνονται συγκεκριμένες γηπεδικές προδιαγραφές, οικονομική συνέπεια με βαριές ποινές για τους παραβάτες, κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έλεγχος της διαιτησίας από τον ΕΣΑΚΕ κ.α.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τουλάχιστον πέντε ομάδες θα δυσκολευτούν πολύ να ακολουθήσουν τις ντιρεκτίβες. Εάν κάποια ή κάποιες δηλώσουν αδυναμία, δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από άλλες. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter