Μπάσκετ: Ρεσιτάλ Γιάννη, απολαυστική Εθνική

Μπάσκετ: Ρεσιτάλ Γιάννη, απολαυστική Εθνική

Πολλές υποσχέσεις άφησε η Εθνική μπάσκετ στο πρώτο φιλικό της εν όψει Ευρωμπάσκετ: 86-70 την πρωταθλήτρια Κόσμου -αλλά αρκετά ανανεωμένη- Ισπανία, μέσα σε αποθέωση από 14.000 θεατές στο ΟΑΚΑ. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 50-35.

Η ελληνική ομάδα έπιασε εκπληκτική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε και με διαφορά 21 πόντων (44-23). Η συμμετοχή αρκετών αναπληρωματικών επέτρεψε στους Ισπανούς να ξαναμπούν στο παιχνίδι (63-57), αλλά ο ασυναγώνιστος Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε ορεξάτος και έδωσε νέα ώθηση στην Εθνική. «MVPMVP!» φώναζαν ενθουσιασμένοι οι φίλαθλοι, όταν το ταμπλό έγραψε 78-61.

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους, με 9/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7/10 βολές, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 20:33 συμμετοχής. Ο αδελφός του, Κώστας, ξεκίνησε βασικός και πέτυχε 7 πόντους, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσθεσε 11. Έπαιξαν επίσης οι Λαρεντζάκης (3), Αγραβάνης (9), Καλάθης (7), Π. Καλαϊτζάκης (4), Μποχωρίδης (2), Παπανικολάου (5), Παπαπέτρου (2), Κασελάκης (2), Θ. Αντετοκούνμπο (3).

Απουσίασαν οι τραυματίες Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Σλούκας. Ο Παπαγιάννης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο και θεωρείται αμφίβολος για το Ευρωμπάσκετ, που αρχίζει στις 2 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα Ελλάδας-Κροατίας στο Μιλάνο. Αντίθετα, ο τραυματισμός του Σλούκα δεν εμπνέει ανησυχία. O Δημήτρης Ιτούδης άφησε τους Μωραΐτη, Κουζέλογλου, Λούντζη, Γόντικα εκτός 12άδας.

Από τους Ισπανούς του Σέρτζιο Σκαριόλο, ξεχώρισαν οι Ουίλι Ερνανγκόμεθ με 15, Πραντίγια με 10, Σάιθ με 8, Μπριθουέλα με 8, Μπράουν με 7. Δεν ταξίδεψε στην Αθήνα ο Σέρχιο Γιουλ, ενώ βραβεύτηκε στο ημίχρονο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ, Χόρχε Γκαρμπαχόσα. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ελλάδα και Ισπανία θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες το βράδυ της Πέμπτης στη Μαδρίτη. Η Εθνική μας θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα φιλοξενήσει τις Γεωργία, Πολωνία, Τουρκία στο ετήσιο τουρνουά «Ακρόπολις», που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 17-19 Αυγούστου. Ακολουθούν οι αγώνες με τη Σερβία (25/8, Βελιγράδι) και με το Βέλγιο (28/8, Αθήνα) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter