Μπάσκετ: Σε τουρνουά 12 ομάδων καταλήγουν οι Ισπανοί

Μπάσκετ: Σε τουρνουά 12 ομάδων καταλήγουν οι Ισπανοί

Σε ένα μίνι τουρνουά δύο εβδομάδων με την συμμετοχή των 12 πρώτων ομάδων της τωρινής κατάταξης φαίνεται ότι καταλήγει η ισπανική Λίγκα του μπάσκετ.

«Θα προχωρήσουμε όμως μόνο αν υπάρχουν εγγυήσεις για την υγεία των αθλητών και των άλλων εμπλεκομένων», διευκρίνισε ο πρόεδρος της ACB και τέως διεθνής μπασκετμπολίστας, Aντόνιο Μαρτίν.

Σύμφωνα με το πλάνο που συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη σημερινή ολομέλεια, οι 12 ομάδες θα μοιραστούν σε δύο ομίλους των έξι. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά, ώστε να βγει το ζευγάρι του τίτλου.

Τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο τελικός θα κριθούν σε μονές αναμετρήσεις. «Εάν δεν υπάρξουν εγγυήσεις για την προστασία όλων, θα τερματίσουμε άμεσα τη σεζόν», συμπλήρωσε ο Μαρτίν. Σημειώνεται ότι το συνδικάτο των καλαθοσφαιριστών απειλεί τη Λίγκα με αγωγές εάν αυτή προχωρήσει σε διεξαγωγή αγώνων χωρίς την απόλυτη συγκατάθεση των αρχών και των επιστημόνων.

Εφ` όσον υλοποιηθεί το σχέδιο, οι αγώνες θα γίνουν σε μία πόλη κεκλεισμένων των θυρών και σε συνθήκες καραντίνας, πιθανότατα στα Κανάρια Νησιά όπου η διασπορά του κορονοϊού είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ισπανία.

Η τηλεοπτική κάλυψη θα είναι διαρκής και το τουρνουά υπολογίζεται ότι θα γίνει τον Ιούνιο, εφ` όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Η Γκραν Κανάρια του Φώτη Κατσικάρη και του Γιάννη Μπουρούση συγκαταλέγονται στις 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο μίνι τουρνουά, όπως και όλες οι υπερδυνάμεις του ισπανικού μπάσκετ (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Βασκόνια, Βαλένθια κ.α.).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter