Μπάσκετ: Σκάνδαλο ασφαλιστικής απάτης στο ΝΒΑ

Μπάσκετ: Σκάνδαλο ασφαλιστικής απάτης στο ΝΒΑ

Ευρύτατο σκάνδαλο ασφαλιστικής απάτης ξέσπασε στο ΝΒΑ, με πρωταγωνιστές 18 βετεράνους μπασκετμπολίστες που υπέβαλαν πλαστά πιστοποιητικά για να εισπράξουν χρήματα από το ταμείο υγείας και πρόνοιας των αθλητών.

Ανάμεσα στους 18 συλληφθέντες που κρατούνται από το FBI είναι και ορισμένοι που πέρασαν και από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως οι Ρούμπεν Πάτερσον (ΑΕΚ) και Τζαμάριο Μουν (Ολυμπιακός). Ως εγκέφαλος του σχεδίου φέρεται ο παλαίμαχος φόργουορντ Τέρενς Ουίλιαμς, 34 ετών σήμερα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «σπείρα» υπέβαλε ψεύτικα χαρτιά και ζήτησε συνολικά από το ταμείο 3,9 εκατομμύρια δολάρια για αποθεραπεία παθήσεων και οδοντιατρική φροντίδα μεταξύ 2017-20. Από αυτά, το ταμείο δικαιολόγησε περίπου 2,3 εκ. δολάρια, ενώ η «μίζα» που εισέπραξε από συναδέλφους του ο ενορχηστρωτής Ουίλιαμς υπολογίζεται σε 230 χιλιάρικα.

Στη δολοπλοκία ενέχονται μεταξύ άλλων οι Μιλτ Παλάσιο, Μέλβιν Έλι, Άλαν Άντερσον, Σεμπάστιαν Τέλφερ, Αντουάν Ράιτ, Ντάριους Μάιλς, Έντι Ρόμπινσον, Γκλεν Ντέιβις, Γκρέγκορυ Σμιθ, Τόνι Άλεν, Σάνον Μπράουν, Ουίλιαμ Μπάινουμ, Κρις Ντάγκλας-Ρόμπερτς, Τόνι Ρότεν.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι «λεγεωνάριοι» του ΝΒΑ, που έπαιξαν αρκετά χρόνια και στην Ευρώπη και ορισμένοι παραμένουν εν ενεργεία. Ο Τόνι Άλεν εξελέγη 6 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ. O Moυν έπαιξε για λίγο στον Ολυμπιακό το 2014, ενώ ο Πάτερσον ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του από την ΑΕΚ το 1998.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter