Μπάσκετ: Σώθηκε από νίλα ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Σώθηκε από νίλα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κινδύνευσε να πληρώσει ακριβά στο Ιβανώφειο την κόπωση και τον κορεσμό από τα αλλεπάλληλα ντέρμπι της Euroleague. Δύο μέρες μετά την αναμέτρησή τους με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν παράταση για νικήσουν τον Ηρακλή: 90-96, κανονική διάρκεια 78-78, ημίχρονο 34-36.

O Hρακλής έχανε με 36-52 στα μισά της γ’ περιόδου, αλλά αντεπιτέθηκε και κατόρθωσε να ισοφαρίσει με τρίποντο του Κώστα Παπαδάκη στην εκπνοή, μετά τις 2/2 βολές του Τάιλερ ΝτόρσεΪ στα 2.8 δευτερόλεπτα. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρόσθετο πεντάλεπτο και επικράτησε σχετικά εύκολα, με πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ουσιαστικά χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, που τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και αποχώρησε με ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο. Η συμμετοχή τους στους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται πολύ δύσκολη.

Ο Βεζένκοφ πέτυχε 24 πόντους, ο Ντόρσεϊ 13, ο Μουσταφά Φαλ 12, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 10 και οι Σλούκας, Λούντζης από 9 για τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Αγραβάνης ήταν πρώτος σκόρερ του Ηρακλή με 22 πόντους, ενώ ο Τόνι Ντάγκλας πρόσθεσε 20 και ο Ρέτζι Λιντς 16. Ο «γηραιός» είχε υπηρεσιακό προπονητή τον Παντελή Μπούτσκο, ενώ αναμένεται να συνεργαστεί με τον  Στέργιο Κουφό.

Στο άλλο απογευματινό ματς του σαββατιάτικου προγράμματος, το Λαύριο νίκησε τον Απόλλωνα με 82-66, παρ’ όλο που οι φιλοξενούμενοι Πατρινοί κάλυψαν χάντικαπ 18 πόντων στη διάρκεια του αγώνα. Στην ανάπαυλα, το σκορ ήταν 42-36, ενώ δύο τρίποντα του Βασίλη Μουράτου στο φινάλε διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης πέτυχε 16 πόντους και ο Τάισον Κάρτερ 13 για τους νικητές, ενώ από τον Απόλλωνα διακρίθηκαν οι Κόουλμαν (20), Τσαλμπούρης (15).

Το βράδυ της Κυριακής στις 8 μ.μ., ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός (1-1) θα δοκιμαστεί στο Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός είναι μόνος αήττητος με ρεκόρ 4-0, ενώ Κολοσσός, Προμηθέας και Λαύριο ακολουθούν με 3-1.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter