Μπάσκετ: Στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ οι Έφηβοι!

Μπάσκετ: Στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ οι Έφηβοι!

Θαρραλέα και αποφασιστική πάνω στο τεντωμένο σχοινί της παράτασης, η Εθνική Εφήβων νίκησε την αντίστοιχη της Λιθουανίας με 70 – 66 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Κ18.

Το τελευταίο της εμπόδιο πριν τον τελικό θα είναι η αήττητη Ισπανία, το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος της ΑΕΚ ήταν ο πρωταγωνιστής, αλλά το εισιτήριο για την τετράδα κερδήθηκε με ομαδική δουλειά, ιδίως στην άμυνα και στα ριμπάουντ.

Η ελληνική ομάδα πέτυχε μόλις 21 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (21-26) με ποσοστό ευστοχίας 20%. Αντεπιτέθηκε γρήγορα με πρωταγωνιστή τον Ρογκαβόπουλο, προηγήθηκε με 40–35 και 49-42 , ωστόσο έμεινε άσφαιρη για 5 λεπτά περίπου. Ο Ρογκαβόπουλος ισοφάρισε με δύο καλάθια στο τελευταίο λεπτό και ο αγώνας πήγε στην παράταση (55-55). Στο έξτρα πεντάλεπτο ο ίδιος παίκτης πρωταγωνίστησε και ευστόχησε σε όλες τις βολές που κέρδισε (6/6), ενώ κρίσιμους πόντους πέτυχαν και οι Καράμπελας (8 π.), Νικολαΐδης (9 π.). Ο Ρογκαβόπουλος πέτυχε 25 πόντους και ο Σωτηρίου 10 για την ελληνική ομάδα, η οποία πανηγύρισε έξαλλα το κατόρθωμά της και αποθεώθηκε από το κοινό που γέμισε το κλειστό της Νέας Ιωνίας.

H Iσπανία προκρίθηκε στα ημιτελικά νικώντας τη Ρωσία με 84-77. Μετράει 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και έχει στις τάξεις της τον σπουδαίο φόργουορντ Ουσμάν Γκαρούμπα, Νιγηριανής καταγωγής.

Στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου θα αναμετρηθούν η Τουρκία με την Σλοβενία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter