Μπάσκετ: Στα κόκκινα ο πρώτος τίτλος της σεζόν

Μπάσκετ: Στα κόκκινα ο πρώτος τίτλος της σεζόν

Στον Ολυμπιακό κατέληξε ο πρώτος -ημιεπίσημος- τίτλος της χρονιάς στο μπάσκετ: 67-52 τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 37-34 υπέρ των νταμπλούχων Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 18-11 και 30-24 με πρωταγωνιστή τον νεοφερμένο Μπολομπόι, αλλά ο Πάρις Λι κράτησε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τα τρίποντα του. Οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν με σερί 7-0 αμέσως μετά την ανάπαυλα και κράτησαν με άνεση τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος, χάρη στην άμυνα των Ουόκαπ, Φαλ, Παπανικολάου: 50-39, 59-43, 67-52.

“Είναι μία καλή αρχή για εμάς, ένα τρόπαιο κόντρα στο μεγάλο μας αντίπαλο”, σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. “Ελέγξαμε το παιχνίδι με την άμυνά μας, Ήμασταν λίγο πρόχειροι στην εκτέλεση. Έχουμε ποιότητα και θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα”.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Μουσταφά Φαλ πρόσθεσε 12 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ, και αναδείχθηκε ΜVΡ του Σούπερ Καπ. Ο Λαρεντζάκης έβαλε 11 και ο Μπολομπόι 9. Έπαιξαν και οι Ουόκαπ 6, Κάνααν 6, Παπανικολάου 2, Λούντζης, Σλούκας 2, ΜακΚίσικ 5, Πίτερς 2.
Για τον Παναθηναϊκό του Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Λι πέτυχε 12 πόντους, ο Ουίλιαμς 10 και οι Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Πονίτκα από 8. Ο Γκριγκόνις τελείωσε το ματς με 0/9 σουτ και 4 πόντους. Έπαιξαν και οι Π. Καλαϊτζάκης, Γ. Καλαϊτζάκης, Άντριους 2, Γκουντάιτις. Απουσίασε ο τραυματίας Νέιτ Ουόλτερς.

Ο τελικός έγινε σε γεμάτο γήπεδο, αφού τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.

Στο μικρό τελικό, ο Προμηθέας Πάτρας νίκησε τον οικοδεσπότη της διοργάνωσης Κολοσσό με 95-71 (ημίχρονο 44-32, Γιανγκ 23 – Σταρκς 21).

Η ομάδα της Ρόδου είχε ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό με 72-67 στον πρώτο ημιτελικό μετά από αμφίρροπη μάχη, ενώ οι Aχαιοί έχασαν από τον ανώτερο Ολυμπιακό το βράδυ του Σαββάτου με 93-65.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter