Μπάσκετ: Στην ΑΕΚ ο Ελονού

Μπάσκετ: Στην ΑΕΚ ο Ελονού

Και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ είναι από σήμερα ο Τσινεμέλου Ελονού, ο οποίος θα καλύψει το κενό που άφησε ο Ράνταλ Φάλκερ. Ο Αμερικανονιγηριανός, ο οποίος βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή στην Ελλάδα και προπονείται κανονικά με την ομάδα, σήμερα (2/1) έβαλε την υπογραφή στο συμβόλαιό του.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει τα εξής: «Η ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει ότι ο Τσινεμέλου Ελονού υπέγραψε σήμερα (02/01/17) συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Βιογραφικό: Ο Τσινεμέλου Eλονού γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1987 στη Νιγηρία, έχει αμερικανική υπηκοότητα, και έχει ύψος 2μ.08. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Alief Elsik, στο Χιούστον του Τέξας, ενώ αποφοίτησε από το Κολέγιο του Texas A&M και το 2009, οι Λέικερς τον επέλεξαν στο Νο 59 του ντραφτ.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε την ίδια χρονιά στη Σαραγόσα, όπου είχε μέσο όρο 6.3 πόντους και 5.8 ριμπάουντ ανά αγώνα. Την περίοδο 2010-11 αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα του Πανιωνίου, ωστόσο έφυγε λίγο πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, για τη γαλλική Ορτέζ. Το 2012-2013, αγωνίστηκε στην τουρκική Τόφας και μετά το καλοκαίρι στην κινεζική Τζιανκσού Ντράγκονς. 

Η περίοδος 2013-2014 τον ξαναβρήκε στην Τόφας, όπου τελείωσε τη χρονιά με 12.1 πόντους, 8.5 ριμπάουντ στο τουρκικό Πρωτάθλημα και 16.2 πόντους, 9.7 ριμπάουντ στo EuroChallenge. Τον Μάιο του 2014, επέστρεψε στη Σαραγόσα και τον Ιούλιο ξαναφόρεσε τη φανέλα της Τόφας. 

 Πέρυσι αγωνίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο (Καπιτάνες Ντε Αρεσίμπο) και στις 9 Νοεμβρίου υπέγραψε στη Μπεσίκτας. Σε 25 αγώνες πρωταθλήματος, μέτρησε 8 πόντους και 6 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο, σε 21 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο Eurocup, σε 5 αγώνες, μέτρησε 9.4 πόντους και 6 ριμπάουντ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter