Mπάσκετ: Στη «μέγγενη» του εισαγγελέα ο Ιωνικός

Mπάσκετ: Στη «μέγγενη» του εισαγγελέα ο Ιωνικός

O Iωνικός έχασε από τον Απόλλωνα στην Πάτρα με 93-66, αλλά αυτή η βαριά ήττα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Νίκαιας.

Μερικές ώρες πριν τον αγώνα, μαθεύτηκε -από δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport- ότι η υπόθεση του ύποπτου για παράνομο στοιχηματισμό αγώνα μεταξύ Κολοσσού-Ιωνικού έφτασε από τον οργανισμό ΕΠ.ΑΘΛ.Α. στον αθλητικό εισαγγελέα και στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΟΚ.

Έχει ζητηθεί η συνεργασία των στοιχηματικών εταιριών και πιθανολογείται ακόμα και η διερεύνηση τηλεφωνικών συνομιλιών, για να ελεγχθεί εάν υπήρξε συμμετοχή παικτών ή προπονητών των δύο ομάδων (ιδίως του Ιωνικού) στη φημολογούμενη χειραγώγηση του αγώνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν ενδείξεις ότι στο συγκεκριμένο ματς (που τελείωσε με 89-48 υπέρ του Κολοσσού) παίχτηκαν υπέρογκα ποσά από μεμονωμένο τζογαδόρο με ύποπτο παρελθόν.

Τόσο η διοίκηση Κυριακόπουλου όσο και το προπονητικό επιτελείο του Ιωνικού (Κωστής, Τσίκληρας, Λίβανος) τελεί υπό παραίτηση, ενώ στα μέσα της εβδομάδας έγινε επεισόδιο με εισβολή οπαδών στην προπόνηση της ομάδας στη Νίκαια.

Στον σημερινό αγώνα της Πάτρας, ο Αμερικανός Βερτζ είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ για τον Απόλλωνα, ενώ ο Μακ πρόσθεσε 20 και ο Γκρίφιν 14. Οι Μαυροκεφαλίδης (20) και Χόκινς (12) ξεχώρισαν από τον Ιωνικό. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 35-31, αλλά η διαφορά άγγιξε τους 25 πόντους στα μέσα της γ’ περιόδου.

H βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις της Basket League (υποβιβάζεται η τελευταία ομάδα) διαμορφώθηκε ως εξής: Απόλλων Π., 4-14, Ιωνικός 4-14, Λαύριο 4-12, Καρδίτσα 3-14.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter