Μπάσκετ: Στις «8» με εποποιία τα κορίτσια

Μπάσκετ: Στις «8» με εποποιία τα κορίτσια

Nίκη που έχει διαστάσεις εποποιίας απέναντι στην υπερδύναμη Ρωσία πέτυχε η Εθνική Γυναικών, σφραγίζοντας παράλληλα το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Η ελληνική ομάδα ανέτρεψε το 28-32 του ημιχρόνου και έφτασε να προηγηθεί με διαφορά 17 πόντων (55-38), πριν πανηγυρίσει έξαλλα στο παρκέ το τελικό 62-58. Παίκτριες και προπονητικό τιμ έγιναν ένα κουβάρι με τη λήξη του αγώνα.

Ηταν η πρώτη επίσημη νίκη επί της Ρωσίας στα χρονικά του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Τελευταίο εμπόδιο πριν τα ημιτελικά είναι για την Εθνική μας η ισχυρή ομάδα της Τουρκίας. Ο προημιτελικός θα διεξαχθεί στην Πράγα το απόγευμα της Πέμπτης (16.30).

Η Στέλλα Καλτσίδου, κορυφαία του αγώνα με 24 πόντους, πέτυχε τα δύο κρισιμότερα καλάθια της Εθνικής στο τελευταίο λεπτό, όταν οι Ρωσίδες πλησίασαν απειλητικά. “Γράψαμε ιστορία”, σχολίασε. Επαιξαν και οι Μάλτση 14, Σπυριδοπούλου 8, Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 3, Σπανού 8, Χριστινάκη, Φασούλα 2, Λύμουρα, Κοσμά.

Συνεχίζουν επίσης το Βέλγιο, η Σλοβακία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Λεττονία, η οποία απέκλεισε απόψε την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία (75-70).

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Έλληνας πρέσβης στην Τσεχία Ευθ. Ευθυμιάδης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter