Μπάσκετ: Στο Βερολίνο την Παρασκευή το Αρμάνι-Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Στο Βερολίνο την Παρασκευή το Αρμάνι-Ολυμπιακός

Την διεξαγωγή του πολυσυζητημένου αγώνα Αρμάνι-Ολυμπιακού στο Βερολίνο, με μία μέρα καθυστέρηση, αποφάσισε τελικά η Εuroleague, μετά τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής ομάδας, καθώς και άλλων αρχών.

Το ματς θα γίνει το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής στην Μercedes-Benz Arena στις 21.45, κεκλεισμένων των θυρών.

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε να μη διεξαχθούν άλλοι αγώνες της Εuroleague και της Eurocup στην Ιταλία, τουλάχιστον μέχρι τις 11 Απριλίου. Η Αρμάνι Μιλάνο, η Βίρτους Μπολόνια και η Ρέγιερ Βενέτσια συνεχίζουν στις δύο διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει σε διαδοχικά διαβήματα για αναβολή ή μετάθεση του παιχνιδιού (ακόμα και σε άλλη ιταλική πόλη εκτός των “μολυσμένων” επαρχιών), ενώ υπήρξε επίσημη αντίδραση και από το Σωματείο των Καλαθοσφαιριστών που αγωνίζονται στη διοργάνωση (ELPA).

Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στο Μιλάνο, αφού εκτός των άλλων προβλέπεται και υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Ελλάδα από την Ιταλία. Φαίνεται μάλιστα ότι με το αίτημα συντάχθηκαν και οι αθλητές της Αρμάνι.

Το ματς είχε αρχικά προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης.

Νωρίτερα εκδόθηκε σχετική οδηγία από την ελληνική κυβέρνηση στον Ολυμπιακό, με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΠΥΥ.

«Είναι οξύμωρο να μην γίνονται εθνικά παιχνίδια στην Ιταλία και να γίνονται διεθνή. Έχουμε πει στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, να μην ταξιδέψει και θα ενώσουμε την φωνή την δική μας με της ομάδας, γιατί ξέρουμε πως υπάρχουν πολλές επιπτώσεις. Τι θα γίνει με την επιστροφή τους, τι θα γίνει με τα υπόλοιπα παιχνίδια, τι θα γίνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα μέλη της ομάδας. Θα πρυτανεύσει η λογική, δεν είναι αυτή τη στιγμή σκόπιμο να γίνει το ματς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σημειωτέον ότι στο Μιλάνο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο με κλειστές πόρτες ο αγώνας Ίντερ-Χετάφε στο Σαν Σίρο στα πλαίσια του Εuropa League, αλλά οι Ισπανοί προσανατολίζονται στην αποχή και απαιτούν την αναβολή του παιχνιδιού. Παρόμοια τύχη φαίνεται ότι θα έχει ο αγώνας Σεβίλλης-Ρόμα, αφού απαγορεύεται να προσγειωθεί η ιταλική αποστολή σε αεροδρόμιο της Ισπανίας.

Τέσσερα από τα επτά παιχνίδια της αγωνιστικής που αρχίζει αύριο στην Εuroleague του μπάσκετ θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών (σε Γαλλία και Ισπανία και πλέον Γερμανία), ενώ στον αγώνα Μακάμπι-Βασκόνια θα επιτραπεί η είσοδος μόνο 2.000 θεατών, δηλαδή το γήπεδο θα μείνει άδειο κατά τα 4/5.

Το Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός θα γίνει την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, με τα βασικά μέτρα ασφαλείας.

Στο μεταξύ, οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στο Εurocup (ανάμεσά τους και ο Προμηθέας Πάτρας) εισηγήθηκαν τη ματαίωση των πλέι-οφ της διοργάνωσης και την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω ενός ιδιότυπου final-8, που θα γίνει σε μία πόλη και θα διαρκέσει 3-4 μέρες, ενδεχομένως χωρίς θεατές.

Το αίτημα προς το παρόν απορρίπτεται, από τη διοργανώτρια αρχή, η οποία είναι η Euroleague.

Eντός των τειχών, η Ομοσπονδία μπάσκετ (ΕΟΚ) αποφάσισε τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων μπάσκετ που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της, δηλαδή όλων με εξαίρεση την Α1 ανδρών (Basket League).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter