Μπάσκετ: Στο νήμα με Μέικον η ΑΕΚ

Μπάσκετ: Στο νήμα με Μέικον η ΑΕΚ

Παράταση, αλλά και «θαύματα» της τελευταίας στιγμής, χρειάστηκε η αποδεκατισμένη ΑΕΚ για να νικήσει τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ στο σαββατιάτικο θρίλερ της Basket League: 100-97, κανονική διάρκεια 85-85.

Το ματς κρίθηκε με τυχερό τρίποντο του Ντάριλ Μέικον 2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της παράτασης. Νωρίτερα, ο Χάγκινς του Ηρακλή ισοφάρισε με 2/2 βολές στα 17’’ το έμμεσο τρίποντο του Λάνγκφορντ.

Ο Ηρακλής προηγήθηκε 36-43 στο ημίχρονο και 80-84 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος . Η ΑΕΚ μείωσε στον πόντο με τρίποντο του Λάνκφορντ, αλλά το μακρινό σουτ του Λοτζέσκι βρήκε σίδερο.

Ο Ίμπανκς του Ηρακλή έγραψε το 83-85 με μία βολή 1 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, αλλά ο Ματσιούλις κέρδισε φάουλ στην εκπνοή και ισοφάρισε με ολύμπια ψυχραιμία από τη γραμμή (2/2), στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Ο Λάνγκφορντ πέτυχε 28 πόντους, ο Μέικον 19, ο Χρυσικόπουλος 18 και ο Μωραΐτης 11 για την ΑΕΚ. Ο Χάγκινς ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του αγώνα με 32 πόντους, ενώ ο Χάνλαν έβαλε 13 και οι Καββαδάς, Ίμπανκς 12 για τον Ηρακλή.

Σε άλλο παιχνίδι, το Λαύριο νίκησε την ομάδα του Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο με 79-75 και παρέμεινε στην κορυφογραμμή. Η ομάδα του Μεσολογγίου μείωσε σε 75-78 με τρίποντο του Γκότσερ στα 11’’, αλλά ο Κόζι έφερε το Λαύριο στο απυρόβλητο με μία εύστοχη βολή 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 35-43.

Ο Κάρτερ ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 16 πόντους, ενώ οι Μουράτος, Ντιαλό πρόσθεσαν από 11 και ο Κόζι 10. Ο Σαχπατζίδης πέτυχε 19 πόντους και ο Γκότσερ 17 για τον Χ. Τρικούπη.

Το κλασσικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη-ΠΑΟΚ συμπληρώνει το σαββατιάτικο πρόγραμμα, ενώ την Κυριακή θα αναμετρηθούν Κολοσσός-Προμηθέας και Ιωνικός-Λάρισα. Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον αγώνα Παναθηναϊκού-Περιστερίου στο ΟΑΚΑ.

Το Λαύριο έφτασε στο 14-4 και η ΑΕΚ στο 13-4, ενώ ο Παναθηναϊκός προπορεύεται με ρεκόρ 13-2 και ο Προμηθέας ακολουθεί με 9-5. Το Μεσολόγγι βρίσκεται στο «υπόγειο» της βαθμολογίας με 4-14, ενώ ο Ηρακλής είναι στο 7-11.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter