Μπάσκετ: Στο Σπλιτ ή στον Καναδά η Εθνική

Μπάσκετ: Στο Σπλιτ ή στον Καναδά η Εθνική

Στο Σπλιτ της Κροατίας ή στη Βικτόρια του Καναδά θα δώσει η Εθνική μπάσκετ τη μάχη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η FIBA ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά από τα οποία θα προκύψουν ισάριθμα εισιτήρια θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι, στο Κάουνας, στο Σπλιτ και στη Βικτόρια. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να τοποθετηθεί η ελληνική ομάδα σε ένα από τα δύο πρώτα, αφού η Σερβία και η Λιθουανία θα είναι επικεφαλής «Ομίλων» βάσει δυναμικότητας, μαζί με τις Ελλάδα, Ρωσία.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 23-28 Ιουνίου και η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα παραμείνει αμφίβολη μέχρι την προτελευταία στιγμή, αφού οι τελικοί του ΝΒΑ, με πιθανή συμμετοχή των Μιλγουόκι Μπακς, έχουν προγραμματιστεί για τις 4-21 του ίδιου μήνα. «Είναι δύσκολο, αλλά θα τον περιμένουμε ό,τι και αν γίνει», δήλωσε ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής, Ρικ Πιτίνο.

Οι 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Προολυμπιακά τουρνουά είναι (χωρισμένες σε τετράδες δυναμικότητας σύμφωνα με την κατάταξη της FIBA) οι: Σερβία, Ελλάδα, Λιθουανία, Ρωσία – Τσεχία, Βραζιλία, Ιταλία, Πολωνία – Κροατία, Τουρκία, Σλοβενία, Πουέρτο Ρίκο – Γερμανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Καναδάς – Νέα Ζηλανδία, Μεξικό, Κίνα, Ν.Κορέα – Τυνησία, Ουρουγουάη, Ανγκόλα, Σενεγάλη. Κάθε «Όμιλος» θα έχει 6 ομάδες, από τις οποίες θα προκριθεί μία για το Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter