Μπάσκετ: Στον αέρα τα Προολυμπιακά τουρνουά

Μπάσκετ: Στον αέρα τα Προολυμπιακά τουρνουά

Τη ματαίωση των Προολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ (τεσσάρων για τους άνδρες και δύο για τις πρωτοεμφανιζόμενο αγώνισμα 3×3) ή την αναβολή τους εφ’ όσον αποφασιστεί καθυστερημένη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων υπαινίσσεται σε σημερινή ανακοίνωσή της η FIBA.

Στο μήνυμα, το οποίο υπογράφεται από τον Έλληνα γ.γ. Ανδρέα Ζαγκλή και τον Σενεγαλέζο πρόεδρο Χαμάν Νιανγκ, αναφέρεται στο σχετικό εδάφιο ότι: «Με δεδομένη την προγραμματισμένη διεξαγωγή έξι Προολυμπιακών τουρνουά, υπάρχει ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για γρήγορη λήψη αποφάσεων. Η FIBA υπογραμμίζει την πάγια θέση της, ότι κάθε απόφαση επ’ αυτού πρέπει να παρέχει ασφαλείς όρους συμμετοχής για τους παίκτες, τους προπονητές και τους διαιτητές μας».

Η ΔΟΕ έχει ήδη δώσει το δικαίωμα στις διεθνείς Ομοσπονδίες των επί μέρους αθλημάτων να θεσπίσουν εναλλακτικά κριτήρια πρόκρισης (ειδικές βαθμολογίες κ.ο.κ.), εάν χρειαστεί. Βεβαίως, το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πλέον ορατό στον ορίζοντα. Η Εθνική Ελλάδας ανδρών έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά (Βικτόρια) μεταξύ 23-28 Ιουνίου.

Στις γυναίκες η διαδικασία πρόκρισης ολοκληρώθηκε πριν ξεσπάσει πανδημία, με μοναδικό «παρατράγουδο» τη διεξαγωγή ενός τουρνουά στο Βελιγράδι αντί για την Κίνα. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της FIBA, αναφέρεται ότι οι αποφάσεις της σχετικά με το Basketball Champions League και τις υπόλοιπες διασυλλογικές διοργανώσεις που έχουν διακοπεί θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. «Δεν πρόκειται να ζητήσουμε από τους αθλητές να πάνε σε τόπο όπου δεν θα στέλναμε ποτέ τα παιδιά μας», τονίζεται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter