Μπάσκετ: Στον τελικό η μπλε υπερταχεία – Άνετη νίκη επί της Ισπανίας

Μπάσκετ: Στον τελικό η μπλε υπερταχεία – Άνετη νίκη επί της Ισπανίας

Ένα σκαλοπάτι από την ευρωπαϊκή κορυφή απέχει πλέον η Εθνική Νέων του μπάσκετ!

Οι μεγάλοι μικροί πραγματοποίησαν ισοπεδωτική εμφάνιση στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ U20 απέναντι στην απερχόμενη πρωταθλήτρια Ισπανία και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό με τον πιο πειστικό τρόπο: 77-56, ημίχρονο 37-26.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδωσαν ρεσιτάλ στην άμυνα και στο διάβασμα του παιχνιδιού, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδόθηκε νωρίς.

Το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τίτλο είναι η ομάδα του Ισραήλ, η οποία συνέτριψε τη Γαλλία με 74-52, με ηγέτη τον γιο του Ντέιβιντ Μπλατ. Το ματς θα διεξαχθεί στις 21.15 της Κυριακής, στo σίγουρα κατάμεστο γήπεδο του Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια.

«Μετά από δύο πολύ δύσκολα βράδια, απαλευθερωθήκαμε και ευχαριστήθηκαμε το παιχνίδι μας», σχολίασε ο προπονητής. Το μετάλλιο, είτε χρυσό είτε ασημένιο, είναι το τρίτο για αυτή την σπουδαία γενιά νέων παικτών, από την οποία μάλιστα απουσιάζουν δύο βασικότατα στελέχη (Παπαγιάννης, Κ. Αντετοκούνμπο).

Έπαιξαν, απέναντι στους Ισπανούς, οι Λούντζης 5, Κόνιαρης 10, Καρράς 16, Φλιώνης 4, Σκουλίδας 5, Δίπλαρος 7, Χρηστίδης 5, Μιλεντίγιεβιτς, Τάταρης 2, Αγραβάνης, Χαραλαμπόπουλος 19, Μουράτος 4.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter