Μπάσκετ: Στραπάτσο και για τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Στραπάτσο και για τον Ολυμπιακό

Τρίτο πατατράκ μέσα σε μία εβδομάδα ελληνοτουρκικών αναμετρήσεων, με θύμα αυτή τη φορά τον Ολυμπιακό. Η Εφές άλωσε το ΣΕΦ με 73-71, ισοφάρισε την προημιτελική σειρά σε 1-1 και απέσπασε το πλεονέκτημα έδρας μέσα από τα χέρια των πρωταθλητών Ελλάδας.

Πλέον, ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια και υποχρεώνεται να ψάξει οπωσδήποτε ένα διπλό στην Κωνσταντινούπολη, την Τετάρτη ή την Παρασκευή. Και οι δύο ομάδες μας θα παίξουν τα ρέστα τους στην πόλη όπου θα διεξαχθεί το φετινό φάιναλ-φορ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με διαφορά 7 πόντων στο ημίχρονο (44-37) και ξανά στο 35ο λεπτό (65-58), αλλά ξέμεινε από λύσεις στα τελευταία λεπτά, όπου σκόραρε μόνο ο Γιώργος Πρίντεζης.

Η Εφές πέτυχε τα τελευταία δύο καλάθια του αγώνα με τους Γκρέιντζερ, Κερκ (συα 48’’), αφού οι δύο βολές του Πρίντεζη και τα μακρινά σουτ των Παπανικολάου, Γκριν σταμάτησαν στο σίδερο.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με 20 πόντους, 6/10 τρίποντα και 6 ασίστ, αλλά έμεινε άσφαιρος στο καθοριστικό πεντάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έχασε και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος αγωνίστηκε στο α’ ημίχρονο, αλλά αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Έπαιξαν για τον Ολυμπιακό οι Γκριν 10, Μπιρτς 3, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 20, Πρίντεζης 20, Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης.

Από την Εφές, που έφυγε πανηγυρίζοντας από το κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ξεχώρισαν ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ντάνστον (16π) και οι Χάνικατ (15π), Γκρέιντζερ (9π). 

Το ονειρεμένο για τις τουρκικές ομάδες τετραήμερο
ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Μαδρίτη, όπου η Νταρουσάφακα άλωσε το
σπίτι της Ρεάλ (80-84) και ισοφάρισε σε 1-1. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ
θα προκριθεί στο φάιναλ-φορ εάν εκμεταλλευτεί την έδρα της στα δύο επόμενα
παιχνίδια, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Και οι τρεις εκπρόσωποι της Τουρκίας,
Φενέρ, Εφές και Νταρουσάφακα, ξεκίνησαν από θέση αουτσάιντερ, αλλά
“έκλεψαν” με συνοπτικές διαδικασίες το πλεονέκτημα έδρας! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter