Μπάσκετ: Στραπάτσο του Ολυμπιακού στην Πόλη

Μπάσκετ: Στραπάτσο του Ολυμπιακού στην Πόλη

Απογοητευτική και βαριά ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός από την αποδεκατισμένη Φενέρμπαχτσε στην επιστροφή του στην Euroleague μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες: 94-80 στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με υπηρεσιακό προπονητή τον Χρήστο Παππά, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποβλήθηκε από τους διαιτητές για διαμαρτυρία στο 17ο λεπτό, με το σκορ στο 34-32.

Ένα σερί 0-7 διά χειρός Κώστα Παπανικολάου έδωσε προβάδισμα στην ελληνική ομάδα στην ανάπαυλα (36-39).

Η Φενέρ προσπέρασε με τρίποντα των Μπούκερ, Πολονάρα (50-44) και τα απανωτά λάθη των Ντόρσεϊ, Σλούκα μετά το 53-54, σε συνδυασμό με την κακή άμυνα, έφεραν τους Τούρκους στο 66-59 στο τέλος της γ’ περιόδου.

Ένα σερί 8-0 αμέσως μετά αποτελείωσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να φτάσει η διαφορά τους 20 πόντους (89-69 στο 37ο λεπτό), με «βροχή» τριπόντων από τη Φενέρμπαχτσε.

Από το ναυάγιο του Ολυμπιακού διασώθηκαν μόνο οι Παπανικολάου (12), Πρίντεζης (12), Σλούκας (14). Ο Μάρτιν πέτυχε 10 πόντους, ο Ντόρσεϊ 14, ο Φαλ 6, ο Ουόκαπ 5, ο Βεζένκοφ 5 και ο ΜακΚίσικ 2, ενώ ο Λαρεντζάκης έπαιξε χωρίς να σκοράρει. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ τραυματίστηκε στο πόδι και αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Ζαν-Σαρλ, Έισι δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Από τη Φενέρ του Σάσα Τζόρτζεβιτς, που έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Ντε Κολό, Βέσελι, Σέγιοκ, ξεχώρισαν οι Μαχμούτογλου (17), Πολονάρα (15), Πιερ (14), Μπούκερ (12), Χένρι (11), Γκούντουριτς (11).

Ο Ολυμπιακός, όπως και ο Παναθηναϊκός, είχε μείνει ανενεργός περίπου τρεις εβδομάδες, από το «εγχώριο» ευρωπαϊκό ντέρμπι της 23ης Δεκεμβρίου. Οι «κόκκινοι» παραμένουν στην 3η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 12-6 πίσω από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, ενώ η Φενέρμπαχτσε ανέβηκε στο 8-10.

O δεύτερος αγώνας του Ολυμπιακού μέσα στη «διαβολοβδομάδα» με τη Ζενίτ στο Φάληρο, έχει αναβληθεί μετά από αίτημα των χτυπημένων από τον Covid-19 Ρώσων. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης δεν είχε 8 διαθέσιμους παίκτες, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο.

Συνολικά έχουν αναβληθεί λόγω της πανδημίας 9 από τις 18 αναμετρήσεις της διπλής αγωνιστικής, ενώ εκκρεμούν μεταξύ άλλων και οι 9 αγώνες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο προτελευταίος της κατάταξης Παναθηναικός (4-13) θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (10-7) του Δημήτρη Ιτούδη, χωρίς τον ανέτοιμο Στέφαν Γιόβιτς, o oποίος είναι και θετικός στον κορονοϊό.

Την Παρασκευή, οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τη Μακάμπι (7-11) του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter