Μπάσκετ: Συνεχίζει με Πιτίνο η Εθνική

Μπάσκετ: Συνεχίζει με Πιτίνο η Εθνική

Την απόφαση να συνεχίσει με τον Ρικ Πιτίνο στο τιμόνι της Εθνικής Ανδρών έλαβε η -προσωρινή- διοίκηση της Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Ο διάσημος Αμερικανός αναμένεται στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου και θα είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει την «επίσημη αγαπημένη» στο Προολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί στη Βικτόρια του Καναδά στα τέλη Ιουνίου.

Κάποιες σκέψεις για αλλαγή προπονητή δεν προχώρησαν πέρα από το φιλολογικό επίπεδο, αφού άλλωστε ο χρόνος που υπολείπεται μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας είναι ελάχιστος (περίπου ένας μήνας).

Στον προγραμματισμό της Εθνικής περιλαμβάνονται 1-2 φιλικά που θα διεξαχθούν επί αμερικανικού εδάφους, αλλά η διεξαγωγή τους είναι έρμαιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου στον Καναδά και στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν προγραμματίζεται για τις 18-20 Ιουνίου το ετήσιο «Τουρνουά Ακρόπολις», με παρτενέρ τη Σερβία, το Πουέρτο Ρίκο και μία τέταρτη ομάδα που αναζητείται, μετά την παραίτηση της Νέας Ζηλανδίας.

Τον Πιτίνο θα πλαισιώσει ο Θανάσς Σκουρτόπουλος, ενώ έχουν γίνει συζητήσεις με τους Σωτήρη Μανωλόπουλο, Ηλία Παπαθεοδώρου για να διευρυνθεί το προπονητικό τιμ.

Στο Προολυμπιακό τουρνουά (30 Ιουνίου με 4 Ιουλίου), η Εθνική μας θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Τόκιο απέναντι στους Καναδά, Κίνα, Τουρκία, Τσεχία και Ουρουγουάη.

Οι εκλογές στην Ομοσπονδία μπάσκετ προγραμματίζονται για τις 30 Μαΐου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter