Mπάσκετ: Συντριβή για την Εθνική (60-80 από τη Λετονία)

Mπάσκετ: Συντριβή για την Εθνική (60-80 από τη Λετονία)

Βαριά ήττα γνώρισε η αποδεκατισμένη Εθνική μπάσκετ, από τη Λετονία στο Ηράκλειο:60-80, ημίχρονο 28-36. Πλέον η πρόκριση της «επίσημης αγαπημένης» στο Μουντομπάσκετ 2023 είναι αμφίβολη. Πάντως οι διεθνείς χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που γέμισε το κλειστό στα Δύο Αοράκια.

Η ελληνική ομάδα υστέρησε σε ποιότητα και δεν μπόρεσε να απειλήσει τους Λετονούς, αν και έπαιξε αρκετά καλή άμυνα. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό στις αρχές της γ’ περιόδου με πρωταγωνιστή τον Γιάνις Στρέλνιεκς της ΑΕΚ (31-41, 41-56).
Η Εθνική αγωνίστηκε χωρίς τους διεθνείς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (πλην του Μιχάλη Λούντζη), ενώ απουσίασαν και οι Παπαπέτρου, Καλάθης. Ο τελευταίος ήταν παρών με πολιτικά στο Ηράκλειο, αφού ήρθε από την Κωνσταντινούπολη μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο τελευταίος κοουτσάρισε κανονικά την ομάδα.

Ξεχώρισαν ο Νίκος Γκίκας (11 π.), Κωστής Γόντικας (11 π.), Νίκος Ρογκαβόπουλος (8 π.). Χρησιμοποιήθηκαν και οι Γιαννόπουλος 2, Μουράτος 2, Χαραλαμπόπουλος 6, Γόντικας, Μωραΐτης 6, Κακλαμανάκης, Τσαϊρέλης 4, Τσαλμπούρης 8, Νετζήπογλου, Λούντζης 2.

Από την ομάδα του Λούκα Μπάνκι διακρίθηκαν οι έμπειροι Στρέλνιεκς (19), Τίμα (17), Μπέρτανς (15).
Η ελληνική ομάδα θα δώσει νέο κρίσιμο ματς το βράδυ της Δευτέρας (21.30) στο Βέλγιο. Σε αυτόν τον αγώνα θα αγωνιστούν εκτός απροόπτου και οι Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, καθώς και οι διεθνείς του Παναθηναϊκού, που απόψε αντιμετωπίζει τη Βασκόνια στο ΟΑΚΑ. Απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023, στις οποίες η Εθνική μας θα δοκιμαστεί τον Φεβρουάριο απέναντι στις Σερβία (εντός) και Λετονία (εκτός).

Πλέον η ελληνική ομάδα έπεσε στο 4-3, ενώ οι Λετονοί προπορεύονται στον Όμιλο με ρεκόρ 6-1 και είναι ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης του Ομίλου (όπου μετέχουν επίσης Σερβία, Τουρκία, Μ. Βρετανία) προκρίνονται στο Μουντομπάσκετ, που θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες της Ασίας: Ιαπωνία, Ινδονησία, Φιλιππίνες. Η τελική φάση θα γίνει στη Μανίλα τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter