Μπάσκετ: Συντριβή για την Εθνική – Τέλος ο Πιτίνο

Μπάσκετ: Συντριβή για την Εθνική – Τέλος ο Πιτίνο

Άδοξα και με βαριά ήττα ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της Εθνικής μπάσκετ για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ελληνική ομάδα υστέρησε απελπιστικά σε όλους τους τομείς και παραδόθηκε αμαχητί στην Τσεχία, η οποία κέρδισε το εισιτήριο με το …εκκωφαντικό 97-72, στο «αντίο» του Ρικ Πιτίνο.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή ήταν μία συμφωνία του ενός καλοκαιριού», δήλωσε ο Αμερικανός. «Δεν υπάρχει μέλλον για μένα, δεν θα συνεχίσω στον πάγκο της Εθνικής. Αγαπώ αυτούς τους παίκτες, αλλά υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί Έλληνες προπονητές που μπορούν να συνεχίσουν όσα κάναμε αυτές τις εβδομάδες. Χρειάζεται δουλειά σε αναπτυξιακό επίπεδο για να βγουν νέοι Σπανούληδες. Τώρα υπάρχει μόνο ο Ρογκαβόπουλος».

Λίγο αργότερα, ο Πιτίνο «τιτίβισε» τα εξής στο Twitter: «Ήταν μία εκπληκτική πορεία μαζί με τους παίκτες της Ελλάδας. Διακρίνονται από μεγάλο πάθος και θα τους υποστηρίζω πάντα εξ αποστάσεως. Διδάχθηκαν αρχές και αγωνιστικό στυλ και το μέλλον είναι λαμπρό!»

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 50-43, αλλά η Εθνική μας κατέρρευσε στην γ’ περίοδο, όταν δέχθηκε 31 πόντους και πέτυχε μόλις 11. Η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους στα τελευταία λεπτά.

«Η Τσεχία είναι μια έμπειρη ομάδα, που κυριάρχησε στα ριμπάουντ και είχε πολλές ασίστ. Η προσπάθεια υπήρχε, αλλά δεν παίξαμε καλά. Ο αντίπαλος έπαιξε ένα στυλ που δεν είχαμε συνηθίσει. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό που είδαμε».

Το ματς ήταν αμφίρροπο μόνο στο πρώτο μισό του, αλλά όλα τα «ατού» της ελληνικής ομάδας βρέθηκαν σε κακή μέρα, απέναντι σε δεμένο αντίπαλο που υπερείχε σε όλους τους τομείς.

«Εμείς ως νέα παιδιά προσπαθούμε για το καλύτερο κάθε φορά. Το να είσαι στην Εθνική είναι η μεγαλύτερη τιμή για κάθε παίκτη. Όποιος είναι καλύτερος και πιο έτοιμος παίζει», είπε ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (12) και ο Παπαγιάννης (14) ήταν οι μοναδικοί παίκτες της ελληνικής ομάδας που διακρίθηκαν. Έπαιξαν και οι Ρογκαβόπουλος 3, Χρυσικόπουλος 3, Κατσίβελης 5, Καββαδάς, Καλάθης 9, Σλούκας 11, Γιαννόπουλος 3, Κ.Αντετοκούνμπο, Μήτογλου 12, Κασελάκης.

Οι Άουντα (20), Μπάλβιν (14), Σατοράνσκι (12), Μπόχατσικ (15), Βέσελι (16) ξεχώρισαν από την εξαιρετική Τσεχία, που θα πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά στη ιστορία της.

Δεν προκρίθηκε τελικά καμία από τις τέσσερις διοργανώτριες. Το μεγαλύτερο πατατράκ το υπέστησαν οι ασημένιοι Ολυπμιονίκες του 2016 Σέρβοι, που ηττήθηκαν στο Βελιγράδι από την ελλιπέστατη Ιταλία με 95-102 (Μάνιον 25, Πολονάρα 22, Φοντέκιο 21), παρά την παρουσία των Τεόντοσιτς, Μαριάνοβιτς, Μπιέλιτσα, Κάλινιτς, Μίτσιτς. «Νιώθουμε ντροπή, δεν μοιάζαμε με ομάδα», ομολόγησε ο Νεμάνια Μπιέλιτσα. Η Ιταλία προηγήθηκε και με 24 πόντους.

Στο Κάουνας, ο ασύγκριτος Λούκα Ντοντσιτς οδήγησε τους πρωταθλητές Ευρώπης Σλοβένους σε θρίαμβο επί των Λιθουανών μπροστά σε 11.500 κόσμο: 96-85, με 31 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ από τον νεαρό σταρ των Ντάλας Μάβερικς.

Στον τελικό του Σπλιτ, η Γερμανία νίκησε τη Βραζιλία με 75-64 (Βάγκνερ 28 – Βαρεζάο 14). Προκρίθηκαν δηλαδή τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες.

Το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ ανδρών αρχίζει στις 25 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 7 Αυγούστου.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter