Μπάσκετ: Την ακύρωση της σεζόν ζητούν ισπανικές ομάδες

Μπάσκετ: Την ακύρωση της σεζόν ζητούν ισπανικές ομάδες

Την ακύρωση της σεζόν που έχει διακοπεί επ’ αόριστον εισηγούνται αρκετές ομάδες της ισπανικής ACB στο μπάσκετ. Το κίνητρο δεν είναι τόσο βαθμολογικό, όσο εργασιακό και οικονομικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν από την ευρισκόμενη σε καραντίνα χώρα, οι επαγγελματικοί σύλλογοι δεν έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν συμβόλαια ξένων παικτών «λόγω ανωτέρας βίας» (force majeure), όσο διαρκεί το τωρινό καθεστώς της απλής διακοπής.

Εφ’ όσον δηλαδή η σεζόν πρόκειται, τυπικά, να συνεχιστεί, μπορεί να υπάρξει παράταση των συμβολαίων ή κλιμάκωσή τους ανάλογα με τις υποχρεώσεις. Το κόστος για τις ομάδες είναι δυσβάσταχτο, αφού δεν υπάρχουν πλέον έσοδα.

Το σενάριο να επικυρωθεί ως τελική η τωρινή βαθμολογία δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, λόγω των αναμενόμενων αντιδράσεων από ομάδες που θα υποβιβαστούν (Εστουντιάντες, Φουενλαμπράδα). Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, αλλά η διαφορά με τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μόλις ένας βαθμός.

Παρόμοιος προβληματισμός με αυτόν των Ισπανών υπάρχει στις περισσότερες χώρες. Ορισμένες, πάντως, έσπευσαν να ανακηρύξουν από τώρα τις πρωταθλήτριες, ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες εργασιακής φύσης. Αυτό συνέβη στη Λιθουανία με τη Ζαλγκίρις, αλλά και στις Ουκρανία, Ελβετία, Σλοβακία, Σουηδία.

Η ελληνική Basket League έχει αναβληθεί για δύο εβδομάδες, αλλά ο Ολυμπιακός και άλλες ομάδες άφησαν στη διακριτική ευχέρεια των ξένων παικτών το δικαίωμα αναχώρησης από την Ελλάδα, αφού άλλωστε οι προπονήσεις απαγορεύονται.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter