Μπάσκετ: Θρίαμβος επί των Σέρβων για την «υπηρεσιακή» Εθνική

Μπάσκετ: Θρίαμβος επί των Σέρβων για την «υπηρεσιακή» Εθνική

Εκπληκτική νίκη, με «υπηρεσιακή» σύνθεση, πέτυχε η ελλιπέστατη Εθνική Ανδρών απέναντι στην ισχυρή Σερβία: 97-92, με πρωταγωνιστές τους Ρογκαβόπουλο-Μωραΐτη, μέσα σε αποθέωση από 4.000 φιλάθλους στα Άνω Λιόσια. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 30-39.

Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό αντίκρυσμα για την Εθνική μας, η οποία εξασφάλισε την πρόκρισή της στο προηγούμενο «παράθυρο», στα τέλη Νοεμβρίου. Οι Σέρβοι δεν έχουν σφραγίσει ακόμη το δικό τους διαβατήριο, αλλά παραμένουν φαβορί για το τρίτο εισιτήριο του Ομίλου, πίσω από τις Λετονία, Ελλάδα.

Οι Σέρβοι, με αρκετούς έμπειρους παίκτες στη σύνθεσή τους, κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα: 13-21, 22-30, 30-42, 41-53, 50-62 στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Ένα τρίποντο του Μωραΐτη πίσω από τη σέντρα στο τέλος της γ’ περιόδου ξεκίνησε την αντεπίθεση της Εθνικής μας, η οποία μείωσε σε 63-65 με καλάθι του Ρογκαβόπουλου και προσπέρασε 69-68 με βολές των Γόντικα, Χουγκάζ.

Ο Μιλουτίνοφ έγραψε το 78-80 στα 41’’, αλλά ο Μωραΐτης ισοφάρισε στα 19’’ και ο Γιάραμαζ αστόχησε στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας. Ο κορυφαίος του αγώνα Νίκος Ρογκαβόπουλος πέτυχε τρία σερί τρίποντα στην παράταση, οι Χατζηδάκης, Καλαϊτζάκης έγραψαν το 93-89 και οι Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος τελείωσαν το ματς με 4/4 βολές.

Ο Βασίλης Μουράτος, αρχηγός της «υπηρεσιακής» Εθνικής, έβαλε 9 πόντους. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ήταν πρώτος σκόρερ με 28 πόντους (3/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 7/8 βολές), ενώ ο Δημήτρης Μωραΐτης πρόσθεσε 23 πόντους (και 5 ασίστ), ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης 10, ο Κωστής Γόντικας 6 και ο Νίκος Χουγκάζ 8. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος χρησιμοποίησε και τους Φλιώνη 3, Τολιόπουλο 3, Κουζέλογλου 1, Τσαλμπούρη 2, Χατζηδάκη 4, Πάπας. Οι δύο τελευταίοι έκαναν ντεμπούτο στην Ανδρών.

Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι ελαφρά τραυματίες Κατσίβελης, Χαραλαμπόπουλος και οι Νετζήπογλου, Τανούλης. Δεν κλήθηκαν οι πρωτοκλασάτοι παίκτες από ομάδες της Euroleague και του ΝΒΑ, ενώ και ο πρώτος προπονητής Δημήτρης Ιτούδης έμεινε στην Κωνσταντινούπολη.

Από τη επίσης ελλιπή Σερβία του Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Μιλουτίνοφ τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Στέφαν Γιόβιτς πρόσθεσε 5 πόντους και 8 ασίστ. Ξεχώρισαν και οι Ρίστιτς 10, Γέρεμιτς 9, Νταβίντοβατς 11, Γιάγκοντιτς-Κούριτζα 7, Γιάραμαζ 7, Ραντάνοφ 7.

Η Εθνική, που έχει ρεκόρ 6-3, θα δώσει τον τελευταίο αγώνα της για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, τη Δευτέρα στη Ρίγα με αντίπαλο την πρωτοπόρο του Ομίλου Λετονία (19.30). Από τον Όμιλό μας μένουν εκτός νυμφώνος οι Τουρκία, Μ.Βρετανία. Έχουν προκριθεί επίσης, από την ευρωπαϊκή ζώνη, οι Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Γερμανία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ιταλία, ενώ εκκρεμούν δύο εισιτήρια.

Το Μουντομπάσκετ 2023 θα διεξαχθεί στις στις Φιλιππίνες (τρία γήπεδα της Μανίλα), την Ινδονησία (Τζακάρτα) και την Ιαπωνία (Οκινάουα), μεταξύ 25 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου. Τα τελικά θα φιλοξενηθούν σε κλειστό 55.000 θέσεων στη Μανίλα, όπου θα γίνει και η κλήρωση των Ομίλων στις 29 Απριλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter