Μπάσκετ: Θρίαμβος του Ολυμπιακού, 74-68 τη Ρεάλ

Μπάσκετ: Θρίαμβος του Ολυμπιακού, 74-68 τη Ρεάλ

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Ρεάλ στη 2η αγωνιστική της Εuroleague με 74-68 , μπροστά σε 7.235 οπαδούς του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι «ερυθρόλευκοι», που έχαναν 35-36 στο ημίχρονο, μετρούν πλέον δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αφού την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε την επίσης ισπανική Βασκόνια.

«Δεν είναι εύκολο να κρατήσει τη Ρεάλ στους 68 πόντους, αλλά η αμυντική σταθερότητά μας έκανε τη διαφορά», είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Ήταν ένα εξουθενωτικό ματς», τόνισε ο Σάσα Βεζένκοφ, που πέτυχε 16 πόντους και ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μέχρι τα μέσα της δ’ περιόδου, όταν ο Ολυμπιακός έφτασε στο +11 με τρίποντα των Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη, Ντόρσεϊ και με σπουδαία άμυνα.

O Tάιλερ Ντόρσεϊ πρόσθεσε 12 πόντους, οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου 9, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 8. Έπαιξαν και οι Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 4, Πρίντεζης 4, Φαλ 3, Ουόκαπ 2, Λούντζης, Μάρτιν 7.

Ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ρεάλ με 16 πόντους, έναντι 15 του Έντι Ταβάρες. Οι Ερτέλ,Γιαμπουσέλ έβαλαν από 7 και οι Χάνγκα, Πουαριέ από 6.

Εκτός του Ολυμπιακού, με δύο νίκες ξεκίνησαν τη διοργάνωση η Μπαρτσελόνα, η Βιλερμπάν, η Μονακό και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη νίκησε με 100-96 την πρωταθλήτρια Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Χθες είχαμε και την πρώτη αλλαγή προπονητή, αφού η Ζαλγκίρις απέλυσε αιφνιδιαστικά τον Αυστριακό Μάρτιν Σίλερ. Στη θέση του θα προσληφθεί ο Σλοβένος Γιούρε Ζντοβτς, που εργάστηκε στην ΑΕΚ μεταξύ 2015-17 και παλαιότερα αγωνίστηκε στον Ηρακλή.

Στο «διαβολοβδομάδα» που έρχεται, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας (Τετάρτη) και τη Ζαλγκίρις στο Φάληρο (Παρασκευή).

O Παναθηναϊκός, που χθες νίκησε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ με 91-87, ταξιδεύει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ισπανία, για δύο αγώνες με τη Βασκόνια (Τρίτη) και τη Ρεάλ (Παρασκευή).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter