Μπάσκετ: Το «αντίο» του Γιώργου Πρίντεζη

Μπάσκετ: Το «αντίο» του Γιώργου Πρίντεζη

Την αποστρατεία του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Γιώργος Πρίντεζης, την ώρα των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του νταμπλ με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Είναι όμορφα, πολύ όμορφα, όταν τελειώνει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου έτσι, σε μια ομάδα που έχω πολλές αναμνήσεις, τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου», δήλωσε ο Πρίντεζης στην κάμερα της ΕΡΤ. «Δεν ήταν δύσκολη απόφαση, αν υπάρχει κάτι που με χαρακτηρίζει είναι ότι έχω αυτογνωσία. Ίσως μπορούσα να παίξω λίγο ακόμα αλλά τα έχω δώσει όλα πραγματικά, ό,τι είχα και δεν είχα, τα έδωσα και τελείωσα!

Ο 37χρονος Πρίντεζης κατέκτησε με τον Ολυμπιακό δύο τρόπαια Euroleague (2012, 2013), τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελλάδας, σε 18 χρόνια καριέρας στον Πειραιά (2001-06, 2007-09, 2011-22). Το νικητήριο καλάθι στον ευρωπαϊκό τελικό με την ΤΣΣΚΑ του 2012 στην Κωνσταντινούπολη ήταν το απόλυτο highlight της καριέρας του.

«Υπάρχουν τρεις άνθρωποι που με στηρίξουν σε όλη τη ζωή μου», συνέχισε ο Πρίντεζης. «Αν αρχίσω και λέω ονόματα που αφιερώνω το πρωτάθλημα, επειδή είμαι 20 χρόνια στον Ολυμπιακό, μπορεί να ξεχάσω και να αδικήσω κάποιον. Όλες οι στιγμές είναι ωραίες. Έχουμε περάσει μαγικές στιγμές, χαίρομαι που ήμουν εδώ όλη τη ζωή μου, τα έδωσα όλα. Ο Παπανικολάου και ο Σάσα Βεζένκοφ είναι παιδιά που αγαπάω, χαίρομαι που σταματάω και η ομάδα έχει μέλλον και ζωή, με όλα τα παιδιά έχουμε ζήσει στιγμές σπουδαίες. Δεν χρειάζονται να τους δώσω συμβουλές».

«Ο Πρίντεζης είναι η ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στις τάξεις των φιλάθλων μας, νιώθω μια ευγνωμοσύνη κι εγώ σαν φίλαθλος του Ολυμπιακού γι’ αυτά που πρόσφερε στην ομάδα. Να είναι η ζωή του από εδώ και πέρα τόσο γεμάτη, χαρούμενη και έντονη όσο ήταν αυτά τα 20 χρόνια στον Ολυμπιακό. Αν μπορώ να αφιερώσω το νταμπλ, το αφιερώνω στον Γιώργο Πρίντεζη. Ό,τι είπα για τον Γιώργο, το νιώθω μέσα από την καρδιά μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter