Μπάσκετ: Το Λαύριο απέκλεισε την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Μπάσκετ: Το Λαύριο απέκλεισε την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Θριαμβευτική πρόκριση πέτυχε το Λαύριο στα ημιτελικά του Κυπέλλου μπάσκετ, με θύμα -για δεύτερη φορά φέτος- την ΑΕΚ: 90-85 στην παράταση.

«Δεν χτιστήκαμε για να πάρουμε το τρόπαιο, αλλά κάθε αγώνας είναι μία τεράστια πρόκληση», δήλωσε ο προπονητής Χρήστος Σερέλης. «Ακόμα και αν χάναμε, θα ένιωθα γεμάτος με τις υπερβάσεις που πετυχαίνουμε στο γήπεδο, ξεπερνάμε τον ουρανό μας».

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 16-24 στο δεκάλεπτο, 35-37 στο ημίχρονο και 52-58 στο τέλος της γ’ περιόδου. Το σκορ στην κανονική διάρκεια ήταν 74-74.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε με 1 /2 βολές του νεοφερμένου Μέικον 11’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας (προηγήθηκε τρίποντο του Ζήση), ενώ ο Ντέιβις του Λαυρίου αστόχησε αμέσως μετά. Το καλάθι του Λάνγκφορντ από τη σέντρα κρίθηκε εκπρόθεσμο και ο προημιτελικός πήγε στην παράταση.

Στην παράταση, ο Άλφα Ντιαλό σημείωσε το 88-85 με 2/2 βολές στα 11 δευτερόλεπτα και το Λαύριο έκλεψε τη μπάλα από την απρόσεκτη πάσα του Ζήση στην επαναφορά. Το ματς ολοκληρώθηκε με κάρφωμα του Περσίδη.

Ο Ντιαλό πέτυχε 23 πόντους, ο Μουράτος 19, ο Ντέιβις 16 και ο Κόζι 11 για τους νικητές. Από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Μέικον (24), Λάνγκφορντ (17), Ματσιούλις (11), Μόουζες (9).

Το Λαύριο θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα Παναθηναϊκού-Περιστερίου, ο οποίος όμως αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων Covid-19 στους «πρασίνους».

Η τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, με εξαίρεση τον πρώτο ημιτελικό (ΠΑΟΚ-Προμηθέας), ο οποίος θα γίνει στην Πυλαία την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Ο βόρειος «Δικέφαλος» κέρδισε με 63-61 το θρίλερ με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο (αποτέλεσμα που προκάλεσε την παραίτηση του προπονητή Αστέριου Καλύβα από τον «γηραιό»), ενώ η ομάδα της Πάτρας νίκησε χθες τον Κολοσσό στη Ρόδο με 73-68.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter