Μπάσκετ: Το Λαύριο προκρίθηκε στους τελικούς!

Μπάσκετ: Το Λαύριο προκρίθηκε στους τελικούς!

Το Λαύριο ολοκλήρωσε την ανατροπή και προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League με 3-2 επί του Προμηθέα, ενώ έχανε με 0-2. Το αποψινό 81-74 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη, τους οποίους περιμένει στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 40-36.

Ο Προμηθέας έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο «ακυβέρνητος», αφού ο προπονητής του, Μάκης Γιατράς, αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στο 45-38, για την οργισμένη αντίδρασή του σε μία αψιμαχία με τον Κόζι του Λαυρίου.

Το Λαύριο προηγήθηκε με διαφορά 9 πόντων στο ξεκίνημα και αντέδρασε με ψυχραιμία στην αντεπίθεση του Προμηθέα (35-36). Μετά την αποβολή του Γιατρά οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +11 , ώσπου οι Πατρινοί αντέδρασαν και προηγήθηκαν με 53-55.

Το 65-62 έγινε 75-64 μετά το πέμπτο φάουλ του Δημήτρη Αγραβάνη, αλλά ο Τζέριαν Γκραντ έφερε ξανά τον Προμηθέα σε απόσταση βολής στο τελευταίο λεπτό (77-74), αλλά ο Ντιαλό τελείωσε τη δουλειά με δύο καλάθια και μία άμυνα. Ο Γιατράς ήταν ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί τον θριαμβευτή Σερέλη.

«Έχει γίνει απίστευτη και ανιδιοτελής προσπάθεια, πριν από δύο χρόνια τέτοιες μέρες πέσαμε άδικα κατηγορία, ενώ πέρυσι τον Μάιο ελάχιστοι πίστευαν ότι θα κατορθώναμε να παίξουμε στην Α1», τόνισε ο προπονητής του Λαυρίου. “Είναι ένα τεράστιο θαύμα αυτό που συνέβη, δεν ξέρω αν θα ξαναγίνει ποτέ, οι παίκτες μου είναι τεράστιες ψυχάρες”.

«Μείναμε πιστοί ο ένας στον άλλον», δήλωσε ο Βασίλης Μουράτος. «Νιώθουμε σαν να πήραμε το πρωτάθλημα. Από δω και πέρα, απλά θα απολαύσουμε τα παιχνίδια».

Το Λαύριο (που είχε τερματίσει 2ο στην κανονική περίοδο) είχε πέντε «διψήφιους» παίκτες: Κόζι 21, Μουράτος 13, Ντιαλό 10, Γερομιχαλός 11, Κάρτερ 14. Οι Κλαβέλ, Δ. Αγραβάνης πέτυχαν από 19 πόντους και ο Τζέριαν Γκραντ 17 για τον Προμηθέα.

Oι τελικοί θα αρχίσουν εκτός απροόπτου την Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις 3 νίκες. Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον μικρό τελικό, με πλεονέκτημα έδρας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter