Μπάσκετ: Το Παλέ εκκενώθηκε, το Περιστέρι κέρδισε

Μπάσκετ: Το Παλέ εκκενώθηκε, το Περιστέρι κέρδισε

Το Περιστέρι έφυγε με το ροζ φύλλο από το ταραγμένο Αλεξάνδρειο (78-83 τον Άρη, ημίχρονο 35-39) και ισοβάθμησε με τους ΑΕΚ, Προμηθέα στην τρίτη θέση της κατάταξης της Basket League. Το ματς ολοκληρώθηκε κεκλεισμένων των θυρών μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Eπτά λεπτά πριν το τέλος, με το σκορ στο 59-67, οι διαιτητές (Τσαρούχα, Τσολάκος, Κατραχούρας) διέκοψαν τον αγώνα και έφυγαν προσωρινά για τα αποδυτήρια ζητώντας εκκένωση των κερκίδων με διορία 45 λεπτών, επειδή ακούστηκαν κατ’ επανάληψη υβριστικά συνθήματα.

H KAE Άρης και η αστυνομία επισήμαναν ότι υπήρχε κίνδυνος επεισοδίων στους δρόμους, με οπαδούς του ΠΑΟΚ που έφευγαν από το γήπεδο της Τούμπας, αλλά η επιμονή των διαιτητών δρομολόγησε την εκκένωση του γηπέδου μέσα σε ύβρεις για τη διαιτητή Βάσω Τσαρούχα και για τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο. Το ματς ξανάρχισε 1 ώρα και 10 λεπτά μετά τη διακοπή του και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο Άρης υπέβαλε και ένσταση.
Ο αγώνας έγινε θρίλερ στο τέλος παρά την παγερή ατμόσφαιρα, αλλά ο Άρης δεν μπόρεσε να προσπεράσει, αν και μείωσε σε 72-73 με τρίποντο του Φίλιου. Νωρίτερα, η διαφορά είχε φτάσει και τους 15 πόντους (47-62)

Ο Μάρκους Ντένμον (24) πέτυχε τους πόντους της νίκης για το Περιστέρι, ενώ διακρίθηκαν και οι, Φρανσίσκο 17, Χάμερ 14, Μπίλαν 8, Μωραΐτης 6. Ο Τζέι Ντι Νότε πέτυχε τους 37 από τους 78 πόντους του Άρη. Από την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ξεχώρισαν και οι Μήτρου-Λονγκ 12, Σανόγκο 9, ενώ ο Χάγκινς (7) αστόχησε στο κρίσιμο σουτ.

Στη διάρκεια του αγώνα, πριν τη διακοπή, οι 5.000 οπαδοί του Άρη φώναξαν οργισμένα συνθήματα ενάντια στην Πολιτεία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ενώ ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας και αντίστασης: «Δεν είναι ατύχημα. Είναι δολοφονία». Και: «Σύγκρουση μετωπική θα έχουμε στις κάλπες. Ο κόσμος σας σιχάθηκε, ανίκανες γραβάτες».

Στον απογευματινό αγώνα, ο αήττητος Ολυμπιακός νίκησε τον Κολοσσό στη Ρόδο με 79-80, με τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ (33 π.) στα 6’’ πριν το φινάλε. Η βαθμολογία, μετά τη 17η αγωνιστική: Ολυμπιακός 16-0, Παναθηναϊκός 14-2, ΑΕΚ 10-7, Προμηθέας 10-7, Περιστέρι 10-7, Άρης 9-8, ΠΑΟΚ 9-8, Κολοσσός 8-8, Ιωνικός 4-12, Λαύριο 3-12, Απόλλων Π. 3-13, Καρδίτσα 3-14.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter