Μπάσκετ: Το Περιστέρι νίκησε τον …Τολιόπουλο

Μπάσκετ: Το Περιστέρι νίκησε τον …Τολιόπουλο

Ένα καλάθι του Κροάτη Μίρο Μπίλαν μετά από επιθετικό ριμπάουντ 1’’ πριν τη λήξη έκρινε τη συναρπαστική αναμέτρηση ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Άρη, 92-90, για την 6η αγωνιστική της Basket League.

Ο Χόρτσλερ του Άρη αστόχησε σε προσπάθεια για τρίποντο στην εκπνοή. Έμεινε έτσι χωρίς αντίκρυσμα η εκπληκτική εμφάνιση του Βασίλη Τολιόπουλου, που πέτυχε 38 πόντους με 9/15 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ απέναντι στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Οι δυό τους υπήρξαν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό.

Οι Ντένμον (23), Αγραβάνης (14), Μπίλαν (13), Μωραΐτης (12), Κασελάκης (12), Τζούιστον (10) ξεχώρισαν από το Περιστέρι, που ανέβηκε στο 4-2. Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ πέτυχε 12 πόντους και οι Καββαδάς, Σανόγκο από 10 για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (3-3).

Στον έτερο αγώνα του απογευματινού προγράμματος, η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ (5-1) νίκησε τον Ιωνικό στα Λιόσια με 92-77, με κορυφαίους τους Φρέιζιερ (22), Μίτσελ (21), ΜακΓκριφ (20).

Η νίκη αφιερώθηκε στη μνήμη του Σέρβου μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ Στέβαν Γέλοβατς, που απεβίωσε από εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από 1 χρόνο (5 Δεκεμβρίου 2021). Μάλιστα στο γήπεδο προσκλήθηκαν ο πατέρας και αδελφή του αδικοχαμένου αθλητή, που παρέλαβαν δακρυσμένοι τη φανέλα του, από τον αρχηγό της ΑΕΚ Δημήτρη Μαυροειδή. Στο γυμναστήριο του κλειστού των Άνω Λιοσίων δόθηκε το όνομα του Γέλοβατς.

Στο φινάλε του αγώνα διαπληκτίστηκαν και αποβλήθηκαν οι Πετρόπουλος, Χάμιλτον. Ο Χόκινς (21) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ιωνικού, που βρίσκεται στο 1-5. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πρόσθεσε 19 πόντους.

Ο αήττητος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Κολοσσό το βράδυ του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή θα παίξουν ΠΑΟΚ-Προμηθέας, Απόλλων Π.-Λαύριο και Παναθηναϊκός-Καρδίτσα.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter