Μπάσκετ: Τραυματίας από επίθεση κουκουλοφόρων ο Λαμόνικα

Μπάσκετ: Τραυματίας από επίθεση κουκουλοφόρων ο Λαμόνικα

Άγνωστοι επιτέθηκαν στο ταξί όπου επέβαιναν οι διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκού-Μπαρτσελόνα αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Μάλιστα ο κορυφαίος διαιτητής της Εuroleague Λουίτζι Λαμόνικα τραυματίστηκε στο πρόσωπο από την επιδρομή των ασύλληπτων κουκουλοφόρων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες.

Ο Ιταλός επέστρεψε μετά από λίγη ώρα με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι διαιτητές και αναχώρησε κανονικά για την πατρίδα του σήμερα το πρωί. Και αυτή η μετακίνηση έγινε με μέτρα ασφαλείας.

Η επίθεση στα τζάμια του ταξί έγινε με σφυρί, από δύο κουκουλοφόρους που επέβαιναν σε δίκυκλο. Ο Λαμόνικα τραυματίστηκε από τα θραύσματα των κρυστάλλων, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, το περιστατικό έγινε μακριά από το ΟΑΚΑ, στο ύψος του νοσοκομείου «Υγεία», σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το γήπεδο όπου νωρίτερα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα.

Στο αυτοκίνητο μαζί με τους ρέφερι του αγώνα (οι άλλοι δύο ήταν ο Σλοβένος Νταμίρ Γιάβορ και ο Τούρκος Εμίν Μογκουλκότς) επέβαινε και ο παρατηρητής διαιτησίας Νίκος Πιτσίλκας.

Επί τόπου έσπευσαν ο υπεύθυνος ασφαλείας του Παναθηναϊκού Μιχάλης Γεωργαντής και η υπεύθυνη για θέματα ασφαλείας της Euroleague, Θάλεια Μήτση. Αργά το βράδυ ο 55χρονος Λαμόνικα έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και στην αρχή ενάντια στην αθλητική βία.

Το περιστατικό έγινε γνωστό με καθυστέρηση 12 ωρών. Στις ώρες που προηγήθηκαν του αγώνα, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνοιξε μέτωπο με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και υποσχέθηκε ότι “θα τους βγάλει τις κουκούλες”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter