Μπάσκετ: «Τρίποντο» εισιτήριο για τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: «Τρίποντο» εισιτήριο για τον Ολυμπιακό

O Oλυμπιακός κατόρθωσε να νικήσει με δυσκολία τον επίμονο Άρη και τη δική του κόπωση, οπότε έπιασε στασίδι απέναντι στην ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ (49-56, ημίχρονο 22-28).

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν ντέρμπι, αλλά κρίθηκε με τα τρίποντα των Στρέλνιεκς (3), Ρόμπερτς, Μάντζαρη στην τελευταίο περίοδο, όταν η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη απειλούσε να μιμηθεί το μικρό θαύμα της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός ξαναμπήκε στο γήπεδο μόλις 42 ώρες μετά το τέλος του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα για την Εuroleague και εμφανίστηκε άδειος από ενέργεια, αλλά είχε την προσωπικότητα και τις λύσεις στην τελική ευθεία του αγώνα, μετά το 40-38.

Ο Βον ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 15 πόντους, ενώ ο Μπένσον πέτυχε 9 για τον Άρη. Οι Μιλουτίνοφ-Στρέλνιεκς έβαλαν από 11 για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε κορυφαίο παίκτη τον Παπανικολάου, ο οποίος έμεινε στον 1 πόντο.

Ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στο Ηράκλειο, χωρίς Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά από 12 συνεχόμενες παρουσίες. Ο Ολυμπιακός έχει να κατακτήσει το τρόπαιο από το 2011, ενώ η ΑΕΚ από το 2001.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter