Μπάσκετ: Τζάμπα ήττα για τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Τζάμπα ήττα για τον Παναθηναϊκό

Οδυνηρή ήττα στις λεπτομέρειες υπέστη ο Παναθηναϊκός από τη Βασκόνια στη Βιτόρια (81-79). Οι «πράσινοι» προδόθηκαν από τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την τελευταία επίθεση.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Η χαλαρή άμυνα του Παναθηναϊκού επέτρεψε στους Ισπανούς να ξεφύγουν με 40-35 στην ανάπαυλα και με 49-38 αμέσως μετά με απανωτά τρίποντα. Οι Βάσκοι, που είχαν ποσοστό 16% στα πρώτα δύο παιχνίδια τους από τη γραμμή των 6,75 μ., ξεκίνησαν το ματς με 10/18.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ενορχήστρωσε την αντεπίθεση που έφερε τον Παναθηναϊκό στο 55-55. Στο τελευταίο τρίλεπτο η Βασκόνια πέτυχε όλους τους πόντους της μετά από επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 79-79 με δύο τρίποντα του Μέικον και είχε μία τελευταία ευκαιρία μετά τις βολές του Γκρέιντζερ, αλλά ο κορυφαίος Παπαπέτρου αστόχησε στην εκπνοή.

Ο Παπαπέτρου πέτυχε 22 πόντους και ο Ντάριλ Μέικον 13 για τον Παναθηναϊκό. Έπαιξαν και οι Πέρι 9, Σαντ-Ρόος 9, Έβανς 8, Νέντοβιτς 5, Φλόιντ 2, Παπαγιάννης 2, Ουάιτ 7, Κασελάκης 2. Οι Φοντέκιο, Γκιντράιτις έβαλαν από 16 πόντους για τη Βασκόνια, ενώ ο Σεντεκέρσκις πρόσθεσε 15 και ο Γκρέιντζερ 12 για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική Βιλερμπάν νίκησε την πρωταθλήτρια Εφές με 75-73, με νικητήριο καλάθι του Κώστα Αντετοκούνμπο! Οι Γάλλοι βρίσκονται στο 3-0 (όπως και η Αρμάνι Μιλάνο), ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης καταποντίστηκαν στο 0-3.

O Παναθηναϊκός θα μείνει στην Ισπανία, αφού αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη το βράδυ της Παρασκευής. Στους αγώνες της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ο Αμερικανός γκαρντ Γιόγκι Φέρελ, που θα προσγειωθεί στην Αθήνα την Πέμπτη.

Ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στο 2-0, δοκιμάζεται στη Βαρκελώνη αύριο στις 10 μ.μ. απέναντι στην φιναλίστ του 2020-21, ενώ επιστρέφει στην Ελλάδα για να υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις του Γιούρι Ζντοβτς την Παρασκευή στο Φάληρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter