Μπάσκετ: Τζάμπολ στο πρωτάθλημα με …Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Τζάμπολ στο πρωτάθλημα με …Ολυμπιακό

H επιστροφή του Ολυμπιακού, μετά από μία διετία εθελούσιας αποχής, είναι η μεγάλη είδηση στο τζάμπολ του …ταλαίπωρου πρωταθλήματος της Basket League 2021-22.

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ανάψουν εξαρχής τις μηχανές, αφού θα συγκρουστούν στη φιλόδοξη ΑΕΚ του Στέφανου Δέδα, το απόγευμα της Κυριακής στο Φάληρο (16.30).

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει με αποστολή εκτός έδρας, φιλοξενούμενος του Άρη στο Αλεξάνδρειο το βράδυ της Κυριακής (20.00). Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στο τιμόνι τους τον Γιάννη Καστρίτη, ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης θα τιμηθεί από την παλιά του ομάδα.

Το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη, που έφτασε μέχρι τους τελικούς την προηγούμενη σεζόν, θα δοκιμαστεί σήμερα στην Πυλαία με παρτενέρ τον ΠΑΟΚ του Άρη Λυκογιάννη. Ο Προμηθέας επιστρέφει με νέο προπονητή τον Ισπανό Λουίς Κασιμίρο αντί του Μάκη Γιατρά και πέφτει απ’ ευθείας σε βαθιά νερά, αφού αντιμετωπίζει το επικίνδυνο Περιστέρι στην Αθήνα.

Ο νεοφώτιστος Απόλλωνας Πάτρας, που επιστρέφει στην Α1 μετά από μία άγονη τετραετία, υποδέχεται αύριο τον Ιωνικό Νίκαιας του Ισπανού Κούρο Σεγούρα, με τον Νίκο Βετούλα στον πάγκο. Η αυλαία ανοίγει το απόγευμα του Σαββάτου με την αναμέτρηση Λάρισας-Κολοσσού.

Αυτή θα είναι η πρώτη σεζόν μετά την αποστρατεία των εμβληματικών Βασίλη Σπανούλη, Νίκο Ζήση, Γιάννη Μπουρούση. Επιστρέφει μετά από χρόνια οι προπονητές Δημήτρης Πρίφτης (Παναθηναϊκός) και Στέφανος Δέδας (προπονητής της ΑΕΚ), ενώ θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ομογενής διεθνής Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ολυμπιακός). Ο Νίκος Παππάς θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ μόλις αποθεραπευτεί από τον σοβαρό τραυματισμό του, μαζί με τον Γιώργο Μπόγρη.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι υποβιβάστηκε μόνο μία ομάδα (Μεσολόγγι) λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία. Φέτος θα πέσει μία, ενώ θα προβιβαστούν δύο από την Α2. Τουλάχιστον τέσσερις ομάδες (Απόλλωνας Πάτρας, Κολοσσός, Άρης, Ηρακλής) ξεκινούν χωρίς πιστοποιητικό ή κρίθηκαν εκπρόθεσμοι και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της αφαίρεσης 1-5 βαθμών.

Όλοι οι αγώνες της Basket League θα μεταδίδονται από τις συχνότητες της ΕΡΤ. Στα έξι γήπεδα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της πρεμιέρας της Α1. Ο Ηρακλής του Θανάση Σκουρτόπουλου έχει ρεπό:

ΣΑΒΒΑΤΟ: Λάρισα-Κολοσσός (Νεάπολη, 17.00, EΡΤ Sports), ΠΑΟΚ-Λαύριο (Πυλαία, 17.00, ΕΡΤ3), Περιστέρι-Προμηθέας (Περιστέρι, 20.00, EΡT3).

ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός-ΑΕΚ (ΣΕΦ, 16.30, ΕΡΤ3), Απόλλων Π.-Ιωνικός Ν. (Περιβόλα, 17.00, ΕΡΤ Sports), Άρης-Παναθηναϊκός (Αλεξάνδρειο, 20.00, ΕΡΤ3).

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter