Μπάσκετ: Ξανά στον θρόνο η Εφές

Μπάσκετ: Ξανά στον θρόνο η Εφές

Η Αναντολού Εφές θα πάρει μαζί της στην Κωνσταντινούπολη το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά το 58-57 επί της Ρεάλ στον τελικό της Euroleague στο Βελιγράδι.

Οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 34-29, ενώ η διαφορά έφτασε και τους 9 πόντους (40-31 με τρίποντο του Χάνγκα στο 24ο λεπτό), πριν αντεπιτεθεί η Εφές με πρωταγωνιστή τον Βασίλιε Μίτσιτς (42-43).

Οι δύο φιναλίστ έφτασαν χέρι χέρι στην τελική ευθεία, όπου ο Γερμανός σέντερ Τίμπορ Πλάις έκανε τη διαφορά υπέρ της Εφές, με 17 πόντους μετά την ανάπαυλα. Η Ρεάλ μείωσε σε 58-57 με καλάθι του Γιουλ 45” πριν τη λήξη, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη μπάλα στα χέρια της στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με άστοχο σουτ του Λάρκιν και με έξαλλους πανηγυρισμούς περίπου 500 Τούρκων στην κερκίδα.

Η Ρεάλ είχε κατακτήσει το τρόπαιο στο Βελιγράδι το 2018, με τον ίδιο προπονητή (Πάμπλο Λάσο), αρκετούς παίκτες από την τωρινή ομάδα και MVΡ τον Λούκα Ντόντσιτς. Απόψε όμως προδόθηκε από την αστοχία της (6/33 τρίποντα). Ο πανύψηλος Πλάις ήταν ο απρόσμενος ήρωας του τελιού και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του αγώνα, ενώ ο Σέρβος Μίτσιτς κέρδισε το έπαθλο του MVP όπως και πέρυσι.

Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που μετράει τρεις συνεχόμενους τελικούς, έπαιξαν οι Μίτσιτς 23, Λάρκιν 10, Πλάις 19, Μπομπουά, Σίνγκλετον 4, Μπράιαντ, Μοερμάν, Άντερσον, Ντάνστον 2.

Με τη Ρεάλ έπαιξαν οι Κοζέρ 3, Ράντολφ 6, Αμπάλδε 2, Φερνάντεθ 2, Χάνγκα 5, Ντεκ 5, Πουαριέ 5, Ταβάρες 14, Γιουλ 9, Γιαμπουσέλ 3, Τέιλορ 3.

Στον μικρό τελικό, νωρίτερα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα με 84-74 και κατέλαβε την τέταρτη θέση. Γνώρισε ωστόσο την αποθέωση από 12 χιλιάδες οπαδούς του που γέμισαν τη «Σταρκ Αρένα».

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο κορυφαίος «ερυθρόλευκους» με 20 πόντους, ο εορτάζων Κώστας Σλούκας πρόσθεσε 14, ενώ ο 37χρονος αρχηγός Γιώργος Πρίντεζης έπαιξε μάλλον το τελευταία ευρωπαϊκό παιχνίδι της λαμπρής καριέρας του.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter