Μπάσκετ: Ξεκίνημα με το αριστερό για τον ΠΑΟ

Μπάσκετ: Ξεκίνημα με το αριστερό για τον ΠΑΟ

Το πλεονέκτημα έδρας για το οποίο ο Παναθηναϊκός πάσχιζε επί πέντε μήνες, εξανεμίστηκε μέσα σε ένα κάκιστο ημίχρονο και πέρασε στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Η θαρραλέα Φενέρμπαχτσε μετέτρεψε το -16 της ανάπαυλας σε +12 (59-71), πέτυχε το 1 – 0 και μπορεί να σφραγίσει το εισιτήριο για το «δικό της» φάιναλ – φορ, εάν εκμεταλλευτεί την καυτή της έδρα στο 3ο και 4ο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός καλείται να ισοφαρίσει, μεθαύριο, μπροστά στο κοινό του. Αλλά το έργο του είναι πια πολύ δύσκολο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ άσχημα και βρέθηκε να χάνει με 16 – 6 στα μισά της α’ περιόδου, αλλά γύρισε γρήγορα το ματς και πάτησε το γκάζι, όταν προσέφεραν χείρα βοηθείας στον Καλάθη οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο: Παππάς, Ρίβερς, Μπουρούσης, Τζέιμς, αλλά και Γκέιμπριελ. Το σερί 12 – 0 μετά την ισοπαλία του 12ου λεπτού (23-23), με ρεσιτάλ άμυνας και τριπόντων, έκανε τον κυπελλούχο Ελλάδας αφεντικό της βραδιάς: 42-28.

Αλλά η εικόνα της β’ περιόδου αποδείχθηκε οφθαλμαπάτη, αφού η Φενέρ άναψε την αμυντική της μηχανή μετά την ανάπαυλα και βρήκε τον μπροστάρη που χρειαζόταν στο πρόσωπο του εκπληκτικού Μπογκντάνοβιτς.

Το προβάδισμα του Παναθηναϊκού εξεναμίστηκε μέσα σε 10 λεπτά και η ομάδα του Ομπράντοβιτς (ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό στο ΟΑΚΑ), κράτησε το πόδι στο γκάζι μέχρι το τέλος, παρά την κακή βραδιά του Κώστα Σλούκα. Το σκορ στο β’ ημίχρονο ήταν 43 – 16 υπέρ των Τούρκων!

Οι σκόρερς του Παναθηναϊκού: Ρίβερς 16, Τζέιμς 14, Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Παππάς 5, Φελντίν 3, Γκιστ 1, Γκέιμπριελ 4, Μπουρούσης 3, Καλάθης 9. Οι Μπογκντάνοβιτς (23π), Κάλινιτς (16π), Ντίξον (13π), Βέσελι (8π), Ούντο (8π) ξεχώρισαν από τη Φενέρ, ενώ ο Σλούκας έμεινε άποντος.

Στον άλλον αγώνα της πρεμιέρας των προημιτελικών, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ νίκησε με δυσκολία τη Βασκόνια με 98 – 90,  στη Μόσχα. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 88 – 90, αλλά οι Τεόντοσιτς (22π.) και Ντε Κολό (19π) δρομολόγησαν την ανατροπή.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Εφές στο Φάληρο, στην εναρκτήρια αναμέτρηση της δεύτερης ελληνοτουρκικής μονομαχίας. Το επόμενο παιχνίδι θα γίνει την Παρασκευή, πάλι στο ΣΕΦ. Τις ίδιες ημερομηνίες θα παίξουν επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης με την τουρκική Νταρουσάφακα.

Στο φάιναλ – φορ της Κωνσταντινούπολης, θα προκριθούν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις 3 νίκες από κάθε ζευγάρι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter