Μπάσκετ: Ξεπάστρεψε και την Αρμάνι ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Ξεπάστρεψε και την Αρμάνι ο Παναθηναϊκός

Σπουδαία νίκη απέναντι στην ουραγό αλλά χρυσοποίκιλτη Αρμάνι Μιλάνο πέτυχε ο πολεμιστής Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ: 90-77 στην παράταση, μπροστά σε 10.000 φιλάθλους. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 33-42 και στην κανονική διάρκεια 72-72.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στο πρώτο 15λεπτο, όταν βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές (17-31). Ο Ντουέιν Μπέικον πρωταγωνίστησε στην αντεπίθεση των «πρασίνων», οι οποίοι πλησίασαν στο -5 αμέσως μετά την ανάπαυλα (37-42), αλλά οι επιπόλαιες επιλογές του Αμερικανού ξανάδωσαν πλεονέκτημα στους Ιταλούς με σερί 0-8.

Η Αρμάνι ξέφυγε με 42-57, αλλά τα τρίποντα των Λι, Πονίτκα έδωσαν πνοή στον Παναθηναϊκό, που μέχρι τότε είχε 2/17 από τα 6,75 μέτρα. Το «τριφύλλι» έφτασε σε απόσταση αναπνοής με σερί 9-0 στο 34ο λεπτό (63-64) και έφερε το ματς στα ίσα με κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη 8’’ πριν το φινάλε (72-72). Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης κέρδισε την κατοχή με εκπληκτική άμυνα, αλλά ο Μπέικον αστόχησε στην εκπνοή.

Στην παράταση, ο εκπληκτικός Πάρις Λι και ο Μπέικον οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε ασφαλές μονοπάτι μετά το αρχικό 72-74, φτάνοντας σε προσωπικά ρεκόρ πόντων. Οι «πράσινοι» έβλεπαν τις πλάτες των Ιταλών επί 41 λεπτά!

Ο Παναθηναϊκός, που μετράει σερί τεσσάρων ευρωπαϊκών νικών και έφτασε στο 6-6, έπαιξε χωρίς τον ασθενή Ουόλτερς και τους τραυματίες Μαντζούκα και Γκριγκόνις, ενώ στην γ’ περίοδο χτύπησε και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς χρησιμοποίησε τους Λι 22, Μποχωρίδη, Γ. Καλαϊτζάκη 2, Π. Καλαϊτζάκη 5, Πονίτκα 8, Μπέικον 31, Ουίλιαμς 9, Γκουντάιτις 6, Παπαγιάννη 7.

Από την ακριβοπληρωμένη Αρμάνι του Έτορε Μεσίνα, που βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-8, ξεχώρισαν ο Ελληνοκαναδός Ναζ Μήτρου-Λονγκ με 16 πόντους και οι Λουαού-Καμπαρό (15), Ντέιβις (13), Χάινς (8), Μέλι (7), Χολ (7). Απουσίασαν οι τραυματίες Σιλντς, Πάνγκος.

Το διήμερο των ελληνοϊταλικών μονομαχιών συνεχίζεται το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ, με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού (7-4) με τη Βίρτους Μπολόνια (4-7). Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο τέως «ερυθρόλευκο» Μίλος Τεόντοσιτς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter