Μπάσκετ: Υποβιβασμός και με τη βούλα για τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ: Υποβιβασμός και με τη βούλα για τον Ολυμπιακό

Eίναι, πλέον, και επίσημο: η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού υποβιβάζεται στην Α2 και το πρωτάθλημα της Α1 χάνει ένα από τα δύο σημαντικότερα εμπορικά και αγωνιστικά εχέγγυα.

Η ποινή ανακοινώθηκε και επίσημα από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος έλαβε υπ’ όψιν τη «μη συμμετοχή τους σε αγώνα πλέι-οφ για λόγους μη αναγόμενους σε ανωτέρα βία» και εφάρμοσε τον κανονισμό. Mάλιστα, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα της Α2 με ποινή -6 βαθμών.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού περιμένει μέσα στις επόμενες ημέρες την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στη διπλή προσφυγή που έχει καταθέσει, για παράτυπη σύνθεση της επιτροπής ορισμού διαιτητών και άκυρη τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Εάν δεν αλλάξει κάτι, φαίνεται ότι θα παρατάσσει στην Α2 ομάδα στελεχωμένη από εφήβους, ενώ εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις με την Αδριατική Λίγκα για την προσχώρηση της ομάδας σε αυτήν για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Euroleague δεν επηρεάζεται. Bεβαίως, αναμένονται ζυμώσεις τις επόμενες ημέρες με πιθανό αντικείμενο την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και τη διεξαγωγή της Α1 με 16 (αντί 14) ομάδες μόνο για την επόμενη περίοδο. Η αδιάλλακτη στάση όλων των εμπλεκομένων και η σιγή της Ομοσπονδίας μπάσκετ παραμένουν ανυπέρβλητα εμπόδια στον δρόμο προς τη λύση.  

Αναλυτικά, το κείμενο της ιστορικής απόφασης του αθλητικού δικαστή:

Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: α) για μη διεξαγωγή προγραμματισμένου αγώνα από υπαιτιότητά της μηδενισμό της ομάδας της καθώς και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου της και β) για μη συμμετοχή της ομάδας της σε αγώνα Πρωταθλήματος κατά τη φάση των play-offs συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας την ποινή του αποκλεισμού της από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των play – offs και της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ, ενώ ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο, δεν αντικαθίσταται και το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτή κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου Πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που καταλαμβάνουν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία αγωνιστικά, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ της 20-05-2019.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter