Μπάσκετ: Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Δυσκολότερα από ό,τι αναμενόταν νίκησε ο Παναθηναϊκός την ουραγό της Εuroleague Βαλένθια στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» χρειάστηκε να ανάψουν τις μηχανές στο τελευταίο δεκάλεπτο για να φτάσουν στο τελικό 91-80, αφού το 45-35 του ημιχρόνου έγινε 61-62 στο 27ο λεπτό.

Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι ο ηγέτης των «πρασίνων», αγγίζοντας μάλιστα το τριπλ-νταμπλ: 13 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ. Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ενώ ο Τζίμερ Φρεντέτ πρόσθεσε 12, ο Ταϊρίς Ράις 14 και ο Ουέσλεϊ Τζόνσον 11. Ο Τζόρνταν Λόιντ πέτυχε 27 πόντους για την ισπανική ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την επίσης αδύναμη Άλμπα Βερολίνου.

Την κορυφή της βαθμολογίας μετά την 7η αγωνιστική μοιράζονται με ρεκόρ 6-1 η Μπαρτσελόνα, που κέρδισε στο Κάουνας με 93-86, και η Αρμάνι, νικήτρια επί της Βασκόνια χθες στο Μιλάνο με 81-74. Η πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία με 67-66 στο ντεμπούτο του Κώστα Κουφού και έμεινε στο 5-2, μαζί με τις Μακάμπι, Εφές και Χίμκι. Ο έβδομος της κατάταξης Παναθηναϊκός έχει μαζί του στο 4-3 τη Ρεάλ Μαδρίτης,

Aνάμεσα στους 10.000 θεατές του αγώνα στο ΟΑΚΑ ήταν και ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό και βραβεύτηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο ημίχρονο.

Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας εργάστηκε στον Παναθηναϊκό το τελευταίο εξάμηνο της περυσινής περιόδου και τον οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ, καθώς και στα πλέι-οφ της Euroleague.

Τουλάχιστον τέσσερις «πράσινοι» (Καλάθης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μήτογλου) αναμένεται να ακούσουν τα ονόματά τους στο πρώτο προσκλητήριο του Πιτίνο πριν το Προολυμπιακό τουρνουά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter