Μπάσκετ: Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Δυσκολότερα από ό,τι αναμενόταν νίκησε ο Παναθηναϊκός την ουραγό της Εuroleague Βαλένθια στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» χρειάστηκε να ανάψουν τις μηχανές στο τελευταίο δεκάλεπτο για να φτάσουν στο τελικό 91-80, αφού το 45-35 του ημιχρόνου έγινε 61-62 στο 27ο λεπτό.

Ο Νικ Καλάθης ήταν και πάλι ο ηγέτης των «πρασίνων», αγγίζοντας μάλιστα το τριπλ-νταμπλ: 13 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ. Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ενώ ο Τζίμερ Φρεντέτ πρόσθεσε 12, ο Ταϊρίς Ράις 14 και ο Ουέσλεϊ Τζόνσον 11. Ο Τζόρνταν Λόιντ πέτυχε 27 πόντους για την ισπανική ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την επίσης αδύναμη Άλμπα Βερολίνου.

Την κορυφή της βαθμολογίας μετά την 7η αγωνιστική μοιράζονται με ρεκόρ 6-1 η Μπαρτσελόνα, που κέρδισε στο Κάουνας με 93-86, και η Αρμάνι, νικήτρια επί της Βασκόνια χθες στο Μιλάνο με 81-74. Η πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία με 67-66 στο ντεμπούτο του Κώστα Κουφού και έμεινε στο 5-2, μαζί με τις Μακάμπι, Εφές και Χίμκι. Ο έβδομος της κατάταξης Παναθηναϊκός έχει μαζί του στο 4-3 τη Ρεάλ Μαδρίτης,

Aνάμεσα στους 10.000 θεατές του αγώνα στο ΟΑΚΑ ήταν και ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό και βραβεύτηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο ημίχρονο.

Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας εργάστηκε στον Παναθηναϊκό το τελευταίο εξάμηνο της περυσινής περιόδου και τον οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ, καθώς και στα πλέι-οφ της Euroleague.

Τουλάχιστον τέσσερις «πράσινοι» (Καλάθης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης, Μήτογλου) αναμένεται να ακούσουν τα ονόματά τους στο πρώτο προσκλητήριο του Πιτίνο πριν το Προολυμπιακό τουρνουά.