Μπάσκετ: Ζορίστηκε αλλά πέρασε ο Παναθηναϊκός 

Μπάσκετ: Ζορίστηκε αλλά πέρασε ο Παναθηναϊκός 
SUPER CUP 2022 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με δυσκολία το πρώτο εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό του Σούπερ Καπ, με το οποίο άνοιξε στη Ρόδο η αυλαία της νέας σεζόν: 72-67  (ημίχρονο 36-32) τον οικοδεσπότη της διοργάνωσης Κολοσσό. Ο ημιτελικός έγινε μπροστά σε μισοάδειες εξέδρες

Με τον Παναθηναϊκό έκαναν το ντεμπούτο τους ο Πολωνός Πονίτκα (7 π.) και ο Λιθουανός Γκριγκόνις (13) που δεν είχαν αγωνιστεί στο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”. Απουσίασε ο τραυματίας Νέιτ Ουόλτερς, που υποφέρει από θλάση.

Ο Κολοσσός του Βασίλη Παπαθεοδώρου ξεκίνησε καλά (7-15) και κατάφερε να αντεπιτεθεί εκ νέου στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (40-44), αν και νωρίτερα βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά (31-20, με πρωταγωνιστή του Λιθουανό Γκουντάιτις, που τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους).

Ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε προβάδισμα με τρίποντα των Γκριγκόνις και Λι (59-52), αλλά ο αγωνας ξανάγινε ντέρμπι παρά την αποβολή του κορυφαίου Σταρκς με 5 φάουλ (64-64). Ο Μάριους Γκριγκόνις πέτυχε τα καλάθια που έστειλαν τον Παναθηναϊκό στον τελικό. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς έβαλε 14 πόντους, ο Παπαγιάννης 6 και οι Άντριους, Λι από 8 για τους “πράσινους”, ενώ ο Σταρκς είχε 20, ο Όσμπορν 14 και ο Μορέιρα 9 για τον Κολοσσό.

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο νταμπλούχος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα απόψε στις 9 μ.μ. στη Ρόδο. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (21.00), ενώ ο μικρός θα προηγηθεί τέσσερις ώρες νωρίτερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter