Μπάτε σκύλοι αλέστε η ΝΔ: Απέσυραν ερώτηση βουλευτή που ζητούσε να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία!

Μπάτε σκύλοι αλέστε η ΝΔ: Απέσυραν ερώτηση βουλευτή που ζητούσε να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία!

Να βυθιστούν τα τουρκικά πλοία που ενδεχομένως θα έκαναν γεώτρηση στην ελληνική ή κυπριακή ΑΟΖ ζητούσε σε Ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης. Η Ερώτηση αποσύρθηκε με fast track διαδικασίες, εκθέτοντας την ηγεσία του κόμματος και φέρνοντας στο προσκήνιο τα οργανωτικά ελλείμματα της Πειραιώς.

Σε κατάσταση αποδρομής φαίνεται να βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας την εικόνα εσωκομματικής αποσύνθεσης. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης, κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, ρωτώντας εν ολίγοις τον Αλέξη Τσίπρα για το τι προτίθεται να πράξει εναντίον της Τουρκίας στο ενδεχόμενο τουρκικό πλοίο να ξεκινήσει είτε άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ είτε της κυπριακής.

Επί της ουσίας, όπως σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές, η Ερώτηση ήταν αν προτίθεται ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών να εμπλακεί σε πολεμική σύρραξη με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για πρωτοβουλία του κ. Αντωνιάδη χωρίς καμία προ συνεννόηση με την Πειραιώς και γι’ αυτό λίγη ώρα μετά την κατάθεση της Ερώτησης πάρθηκε άρον άρον η απόφαση για την απόσυρσή της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αντωνιάδης φέρεται να είναι «υπότροπος», αφού δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει σε δύσκολη θέση την ηγεσία της ΝΔ με ανάλογου τύπου πρωτοβουλίες.

Διαβάστε την πρωτοφανή Ερώτηση προς τον Αλ. Τσίπρα

Προς τον υπουργό Εξωτερικών Θέμα: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία σε ενδεχόμενη έρευνα-γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Κύριε Υπουργέ, Εδώ και χρόνια η Τουρκία αξιώνει παράλογες διεκδικήσεις, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, κανόνες και συνθήκες. Σοβαρότατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία με την παθητική και υποχωρητική στάση της, ενισχύει τις παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας. Τελευταία, η Άγκυρα ετοιμάζεται για έρευνες και άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και αρκετό καιρό προετοιμάζει το «περιβάλλον» με δηλώσεις υπουργών της και υψηλών κρατικών αξιωματούχων, βολιδοσκοπώντας την Ελλάδα η οποία σιωπά επικίνδυνα για τα ελληνικά συμφέροντα. Στείλτε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι αν προχωρήσει σε άντληση πετρελαίου εντός ελληνικής ΑΟΖ θα βυθιστούν πάραυτα τα πλοία «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός». Δεν έχετε δικαίωμα να παραχωρήσετε ούτε χιλιοστό από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι όποιος Έλληνας πολιτικός το πράξει, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, στην Ιστορία και στον ελληνικό λαό. Παραλάβατε μια Ελλάδα πανίσχυρη, τη φιμώσατε, τη δέσατε χειροπόδαρα και γι’αυτό θα υποστείτε τις συνέπειες. Κατόπιν των ανωτέρω, Ερωτάται ο κ. Υπουργός Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;

Τι προτίθεστε να πράξετε αν τουρκικό πλοίο ξεκινήσει άντληση πετρελαίου εντός της ελληνικής ΑΟΖ ή και της κυπριακής όπου είμαστε εγγυητές;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter