«Μπάτε σκύλοι αλέστε» οι ηλεκτρονικές σελίδες της κυβέρνησης – Χάκαραν την σελίδα της ΓΓΕΕ

«Μπάτε σκύλοι αλέστε» οι ηλεκτρονικές σελίδες της κυβέρνησης – Χάκαραν την σελίδα της ΓΓΕΕ

Δεν τα πάει καλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ηλεκτρονική ενημέρωση και την ασφάλεια των κυβερνητικών ιστοσελίδων παρότι επαίρεται σε όλους τους τόνους.

Και αυτό για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχή δεν έχει καταλάβει σε τι ακριβώς χρησιμεύει η ηλεκτρονική ενημέρωση. Εχει την εντύπωση ότι μέσα από αυτή μπορεί να ασκεί βρώμικη πολιτική κατά των αντιπάλων της. Κλασσικό παράδειγμα η ανάρτηση την περασμένη εβδομάδα σκίτσων, των φίλα προσκείμενων σε αυτήν σκιτσογράφων Αρκά, Πετρουλάκη, Χατζόπουλου, κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και εναντίων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

Μετά από τον σάλο που σηκώθηκε στα social media και τις έντονες διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα κατέβασαν χωρίς βέβαια να δώσει κανένας ανευθυνουπεύθυνος ουδεμία εξήγηση για το πως και γιατί.

Δεύτερον δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί οι κυβερνητικές αυτές ιστοσελίδες να είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Ουδεμία προστασία σε κακόβουλους που θέλουν να γελοιοποιήσουν τις αρχές της χώρας.

Πριν από μερικούς μήνες, η τουρκική ΜΙΤ είχε χακέψει αρκετές κυβερνητικές σελίδες μεταξύ των οποίων και αυτές του υπουργείου Εξωτερικών και της ίδιας της ΕΥΠ.

Χθες Τετάρτη ένα νέο περιστατικό αποδεικνύει ότι οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν βάζουν μυαλό. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έγινε στόχος χάκερ ο οποίος ανάρτησε σε αυτή δημοσίευμα που αφορούσε τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά και τον Νίκο Μαστοράκη.

Οταν το συνειδητοποίησαν κατόπιν εορτής βέβαια το κατέβασαν και ανάρτησαν μια ανακοίνωση ότι «υπήρξε μια απρεπής ανάρτηση που δεν προέρχεται από τους επίσημους χειριστές του λογαριασμού. Ερευνάται τυχόν κακόβουλη εμπλοκή».

Βέβαια υπάρχει και η εκδοχή να το ανέβασε και κάποιος «άριστος»που χειρίζεται τη σελίδα, όπως ακριβώς έγινε με τις γελοιογραφίες. Για το καλό όλων των πολιτών και της χώρας ας ελπίσουμε ότι δεν είναι αυτή η περίπτωση.

Τελικά οι πολίτες αναρωτιούνται ποια είναι η σχέση αυτής της κυβέρνησης με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Μήπως είναι και αυτή μια πρόχειρη κατασκευή για να κερδίσουν κάποιοι φίλοι, όπως το φιάσκο με τα voucher στο οποίο είναι έντονη η οσμή του σκανδάλου;

Ας απαντήσει ο κ. Πέτσας. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter