Μπαχ: «Κατανοητή» πιθανή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Μπαχ: «Κατανοητή» πιθανή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

«Με κατανόηση» θα αντιμετωπίσει η ΔΟΕ πιθανή απόφαση για ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ.

«Είναι ανεδαφικό το σενάριο για δεύτερη αναβολή, εάν αποδειχθεί αδύνατη η διεξαγωγή τους το 2021. Πρόκειται για γιγαντιαίο εγχείρημα. Δεν είναι εύκολο να μισθολογεί κάποιος μία οργανωτική επιτροπή 3-5 χιλιάδων ανθρώπων επ’ άπειρον, ούτε να κρατάει τόσους αθλητές σε αβεβαιότητα», δήλωσε ο Γερμανός παράγοντας στο BBC Sport.

Ο Μπαχ τόνισε ότι οι Ιάπωνες και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή «προσπαθούν να εφεύρουν το τροχό καθημερινά», για να φέρουν σε πέρας την αποστολή. Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξεταστεί κάτι τέτοιο. Επίσης, αρνήθηκε να συνδέσει την τέλεση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων με την Παρασκευή εμβολίου για τον Covid-19. «Οι αποφάσεις θα ληφθούν μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο», είπε.

Οι εξ αναβολής Ολυμπιακοί Αγώνες ορίστηκαν να διεξαχθούν μεταξύ 23 Ιουλίου και 8 Αυγούστου 2021, ενώ θα ακολουθήσουν λίγες μέρες αργότερα οι Παραολυμπιακοί. Το κόστος πιθανής ματαίωσης θεωρείται δυσβάσταχτο για την οικονομία της Ιαπωνίας. Η χώρα θρηνεί 797 θανάτους από την πανδημία και μετράει περισσότερα από 17.000 κρούσματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter