«Μπαχαλάκιας» ο τραυματισμένος φοιτητής στο ΑΠΘ κ. Θεοδωρικάκο;

«Μπαχαλάκιας» ο τραυματισμένος φοιτητής στο ΑΠΘ κ. Θεοδωρικάκο;

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν όσα δήλωσε το πρώην στέλεχος της ΚΝΕ και νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας συλλήβδην μπαχαλάκηδες όσους αντιδρούν έναντι της παρουσίας και της ακραίας καταστολής των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική κάλυψη και καλλιέργεια «τεχνητής όξυνσης».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως η εξάλειψη της βίας και της εγκληματικότητας στα Πανεπιστήμια είναι απαίτηση των φοιτητών, των καθηγητών, των πρυτανικών αρχών και του ελληνικού λαού. «Αυτή την αυτονόητη αλήθεια για την πρόοδο και αναβάθμιση των Πανεπιστημίων ακολουθεί η κυβέρνηση» ισχυρίστηκε και πρόσθεσε πως η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει τη κατασκευή βιβλιοθήκης.

«Θα περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πει ότι δεν είναι πρόοδος να καταστρέφονται βιβλιοθήκες στα Πανεπιστήμια. Δεν είναι πρόοδος να καίγονται βιβλία, αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Κι εσείς τα καλύπτετε με τη στάση και την συμπεριφορά σας» είπε απευθυνόμενος στην πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: «Οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι έναντι κινδύνων και προκλήσεων που εκδηλώνονται στη γειτονιά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, συρόμενος απ΄ ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του, επιλέγει την τεχνιτή όξυνση και τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Ο υπουργός απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο περιστατικό τραυματισμού του φοιτητή από ευθεία βολή «κρότου – λάμψης», με τα λεγόμενά του να παρέχουν πλήρη κάλυψη στην ασυδοσία των σωμάτων ασφαλείας. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος προϊδέασε και για το τι μέλει γενέσθαι, αφού ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τυχόν νέες κινητοποιήσεις διότι «αισθανόμαστε ότι έχουμε το δίκαιο και τον ελληνικό λαό με το μέρος μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter