Μπάχαλο: Η κυβέρνηση διαψεύδει τη χρηματοδότηση ελληνικών κομμάτων από τον Πούτιν ενώ η Πειραιώς περιμένει νέα στοιχεία

Μπάχαλο: Η κυβέρνηση διαψεύδει τη χρηματοδότηση ελληνικών κομμάτων από τον Πούτιν ενώ η Πειραιώς περιμένει νέα στοιχεία

Η επικοινωνιακή πολιτική του… παρατράγουδου συνεχίζεται από την Πειραιώς, η οποία την Τετάρτη εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως «περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά». Ωστόσο, ανώτερη κυβερνητική πηγή διέψευσε στη Βουλή τις θεωρίες συνωμοσίας που διακινεί κεντρικά η ΝΔ.

Σύμφωνα με έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δεν έχουν ως βολικό μότο το απόρρητο, η Ρωσία μετέφερε περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς σε πάνω από 24 χώρες από το 2014 και μετά προκειμένου να αυξήσει την επιρροή της.

Η εξέλιξη αυτή μετατράπηκε σε αφορμή διαρροής νοσηρών σεναρίων από τη ΝΔ, η οποία χθες προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν. Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».

Παραβλέποντας πως στον γάμο του Konstantin Malofeyef καλεσμένοι -σύμφωνα με τη De Zeit- ήταν η Μάρα Ζαχαρέα και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος (σ.σ. δεν έδωσαν τελικά το «παρών»), ο οποίος πρόσφατα έκανε λόγο για «αναπάντητα ερωτήματα» αναφορικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αξίζει να σταθεί κανείς στο αν υπάρχει ή όχι ελληνικό κόμμα που χρηματοδοτήθηκε από τον ρωσικό παράγοντα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα απάντησε ανώτερη κυβερνητική πηγή στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης και η οποία αν διαψευστεί θα προκύψει μείζον πολιτικό και ενδοκυβερνητικό ζήτημα, η ελληνική πλευρά δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση από τις ΗΠΑ τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη ενημερώσει τις χώρες που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ρωσικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, η ανώτερη κυβερνητική πηγή, η οποία είναι σε θέση να γνωρίζει τέτοιου είδους ευαίσθητα θέματα, απάντησε σε σχετικό ερώτημα πως «δική μας πηγή» έχει ενημερώσει αρμοδίως ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με 100 πρεσβείες ανά τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, η ανώτερη κυβερνητική πηγή κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πρεσβεία δεν έχει λάβει ενημέρωση για χρηματοδότηση ελληνικών κομμάτων από τον Πούτιν. Τα υπόλοιπα είναι για τα… παρατράγουδα της Πειραιώς.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter