Μπάχαλο και με τις μάσκες λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία – Παραδόθηκαν 27.000 ακατάλληλες στη Θεσσαλονίκη

Μπάχαλο και με τις μάσκες λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία – Παραδόθηκαν 27.000 ακατάλληλες στη Θεσσαλονίκη

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε πως δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά ακόμα και για τα πιο απλά ζητήματα για τα οποία περηφανεύεται. 

Μόλις τρεις ημέρες έχουν μείνει πριν το κρίσιμο άνοιγμα των σχολείων και όπως φαίνεται στο μόνο που είναι πλήρως προετοιμασμένη η κυβέρνηση είναι στα… παγούρια των μαθητών αφού ακόμα και το ζήτημα με τις μάσκες κατέληξε σε φιάσκο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν  οι 27.000 μάσκες που παραδόθηκαν σήμερα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για χρήση από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, οι οποίες ωστόσο κρίθηκαν… ακατάλληλες.

«Οι 27.000 μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες. Κακώς τις παρέλαβε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα και τις απέστειλε στον δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο ίδιος σημείωσε πως προκύπτουν ευθύνες και πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθούν.

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης όπου ο κ. Κυρίζογλου είναι δήμαρχος, έχει ήδη προμηθευτεί 7.200 μάσκες, οι οποίες στοίχισαν περίπου 10.000 ευρώ.

«Εμείς πληρώσαμε τις μάσκες, με χρήματα του Δήμου, για να μην εκτεθούμε στα μάτια γονέων και μαθητών», πρόσθεσε ο κ. Κυρίζογλου.

Πρόσθεσε,ακόμη ότι «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει τις μάσκες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε στο thefestival.gr ότι «μέχρι τη Δευτέρα όταν και θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι όλα έτοιμα. Το ζήτημα που προέκυψε αφορά στις προδιαγραφές των μασκών. Παρά τις ενστάσεις του προμηθευτή, ως βήμα σοβαρότητας κι υπευθυνότητας απέναντι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας, η ποσότητα αυτή θα αντικατασταθεί άμεσα από άλλον προμηθευτή, εντός του υπάρχοντος διαγωνισμού».

Σημειώνεται ότι από τις δύο μάσκες που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, τη Δευτέρα θα δοθεί μία μάσκα σε κάθε μαθητή, αν και ακόμη οι μάσκες δεν βρίσκονται σε όλα τα σχολεία.

Νωρίτερα, την Παρασκευή η ΚΕΔΕ είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της ότι η διαδικασία της παράδοσης των μασκών θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα. Πάντως μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής οι περισσότεροι δήμοι δεν τις είχαν παραλάβει ακόμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter