Μπάχαλο με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου – Τι θα ισχύσει τελικά;

Μπάχαλο με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου – Τι θα ισχύσει τελικά;

Ένα απίστευτο μπάχαλο επικρατεί από το πρωί σχετικά με το εάν θα διεξαχθούν μόνο οι στρατιωτικές παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα ή εάν θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι μαθητικές για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι πρότινος, η πολιτεία φάνηκε πως είχε αποφασίσει αλλαγές ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της κεντρικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα συμμετείχαν μόνο στρατιωτικά σώματα. Σύμφωνα και με το δημοσίευμα του voria.gr, το οποίο επικαλείται εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης δεν θα έπρεπε να ξεπεράσει τα 60 λεπτά. Τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε και η ΕΡΤ, καθώς φαίνεται ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ λίγο αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επιμένει ότι οι παρελάσεις, στρατιωτικές και μαθητικές, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Έτσι λοιπόν, οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε ολόκληρη την χώρα τόσο οι μαθητικές όσο και οι στρατιωτικές με μέγιστη διάρκεια 60 λεπτά παρά το γεγονός πως ειδικοί προειδοποιούν εδώ και πολύ καιρό πως το ιικό φορτίο είναι αυξημένο στη Βόρεια Ελλάδα και δεν πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις με την παρουσία κόσμου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.»

Ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος κρούει εδώ και καιρό το καμπανάκι για τις παρελάσεις. «Με σεβασμό στους συμπολίτες μου, το να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης είναι εγκληματικό» δήλωσε χθες ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε: «Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι πεπερασμένες, δεν αντέχει άλλο. Θα πρέπει η παρέλαση να μη γίνει πόλος έλξης και συνωστισμού, να γίνει χωρίς θεατές. Βράζουν όλοι οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Μην το υποτιμάτε. Ζήσαμε πέρυσι την έκρηξη κρουσμάτων στις γιορτές και είναι μεγάλο το ποσοστό ανεμβολίαστων στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι σαν να λέμε ένα μεγάλο κορονο-πάρτι, που αν γίνει σε αυτές τις συνθήκες θα προκαλέσει έκρηξη».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter