Μπάχαλο με το click away – Καμία απόφαση για το άνοιγμα στο λιανεμπόριο από Δευτέρα

Μπάχαλο με το click away – Καμία απόφαση για το άνοιγμα στο λιανεμπόριο από Δευτέρα

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο και υπό ποιες συνθήκες 

Από τη μία ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης παρέπεμψε τις όποιες αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αύριο, Πέμπτη, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου διαβεβαίωνε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα καταστήματα με την εφαρμογή της παράδοσης εκτός ή αλλιώς “click away”. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης  δήλωσε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μέρα με τη μέρα και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ο ίδιος τόνισε, ερωτηθείς σχετικά με το αν θα λειτουργήσει ξανά ή όχι το click away από Δευτέρα, πως αυτό θα αποφασιστεί την Πέμπτη. Στο ερώτημα δε αν θα πάρει παράταση το αυστηρό lockdown, ο υπουργός Ανάπτυξης απέφυγε να απαντήσει με «ναι» ή «όχι» και τόνισε ότι «το πρώτο μας μέλημα είναι να μην έρθει το τρίτο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του σήμερα Τετάρτη ο καθηγητής ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος επισήμανε και εκείνος με τη σειρά του ότι καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα σχετικά με το λιανεμπόριο κι αν θα εφαρμοστεί και πάλι από Δευτέρα το click away.

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα ανοίξει από Δευτέρα η αγορά με click away. Γενικά η αύξηση της κινητικότητας μας φοβίζει. Είναι λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την υγεία. Αν ανοίξουν τα μαγαζιά πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός, ας αναβάλει και μία αγορά για την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Ωστόσο, ο  γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης διέψευσε την Τρίτη τον υπουργό λέγοντας ότι τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά το click away.

 «Η αγορά είναι κλειστή. Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος. Περιορίζουμε την κινητικότητα και αυτό θα βοηθήσει στο να διευρύνουμε την υγειονομική ζώνη, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια» πρόσθεσε.

«Η βούληση είναι να επανέλθουμε στο όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επανέλθουν σε λειτουργία όσα ήταν μέσα στις γιορτές» επισήμανε ο κ. Σταμπουλίδης.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι δεδομένο όπως φαίνεται μέχρι στιγμής για το τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και όλα είναι ακόμα στον αέρα με τους καταστηματάρχες να περιμένουν τελευταία στιγμή αν ενημερωθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter